Barcelona deelt leidersplaats met Real na gelijkspel in stadsderby tegen Espanyol

La Liga | Barcelona is er op de vijftiende speeldag in La Liga niet in geslaagd de stadsderby tegen Espanyol te winnen. In Camp Nou kwam het niet verder dan een 1-1-gelijkspel.

Door Belga

Deel dit nieuws

Desondanks namen de Catalanen de koppositie weer over van Real Madrid, dat gisteren dankzij enkele uitstekende reddingen van Thibaut Courtois, maar zonder Eden Hazard, met 2-0 won van Real Valladolid. Barcelona moet de eeuwige rivaal nu wel naast zich dulden. Allebei hebben ze 38 punten, maar Barelona heeft een beter doelsaldo.

Verdediger Marcos Alonso zette de thuisploeg in de 7e minuut op voorsprong met een kopbal, maar het vroege doelpunt bleek geen opmaat voor een eenvoudige middag. Barcelona miste kansen en zag Espanyol ruim een kwartier voor tijd op gelijke hoogte komen. Joselu benutte een penalty, die hij had gekregen nadat Alonso op zijn voet had getrapt.

In het slotkwartier gebeurde er nog heel wat. Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz deelde drie rode kaarten uit. Jordi Alba kreeg twee keer geel namens Barcelona, Vinícius kreeg twee prenten namens Espanyol. Leandro Cabrera werd ook nog met een directe rode kaart weggestuurd wegens een trap tegen het hoofd van Robert Lewandowski, maar de weifelende Lahoz kwam na het bekijken van de beelden terug op zijn beslissing. Ook in de bijna elf minuten extra tijd wist Barcelona puntenverlies niet meer te voorkomen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top