Cristiano Ronaldo's duizelingwekkende contractcijfers bij Al-Nassr

Sport | Aan de soap rond de toekomstige bestemming van Cristiano Ronaldo is een einde gekomen. De 37-jarige Portugees zet zijn carrière voort in Saoedi-Arabië bij Al-Nassr, bij wie hij een contract tot 2025 heeft getekend. De cijfers in dit nieuwe contract zijn verbijsterend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is het einde van een tijdperk in het Europese voetbal. Cristiano Ronaldo, die zonder club zit sinds zijn contract met Manchester United midden in het WK werd ontbonden, heeft een contract getekend bij de Saoedische club Al-Nassr. Het is een transfer die meer lijkt op een soort afscheid van het hoogste niveau. "Dit is meer dan een verhaal in wording", schreef de club op sociale media. "Dit is een handtekening die niet alleen onze club zal inspireren tot nog meer succes, maar ook onze competitie, onze natie en toekomstige generaties, jongens en meisjes, zal inspireren om de beste versie van zichzelf te zijn."

Ronaldo van zijn kant zei dat hij "ernaar uitkeek om een nieuwe voetbalcompetitie in een ander land te ontdekken". De vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar prees ook het sportieve project van de door de Fransman Rudi Garcia gecoachte club, die tweede staat in de Saoedische competitie. "De sportieve visie van Al-Nassr is zeer interessant en ik kijk ernaar uit om mijn teamgenoten te leren kennen en mijn nieuwe club vooruit te helpen."

Een ambassadeursrol

Het is echter moeilijk om zijn transfer anders te zien dan louter een financiële keuze, gezien het enorme salaris dat hij bij Al Nassr zal ontvangen. Ronaldo, die een aanbod van de MLS afsloeg om in Arabië te tekenen, zal een geschat salaris verdienen van 200 miljoen dollar per jaar, of 186 miljoen euro. De Portugees zal dus ongeveer 550.000 dollar per dag of 380 dollar per minuut opstrijken.

Dit zijn duizelingwekkende cijfers voor de man die duidelijk de nieuwe ster van de Saudi Pro League zal worden. Aan het einde van zijn contract zal Ronaldo ook de rol van Saoedische "ambassadeur" spelen, waarschijnlijk in het kader van de kandidatuur van het land voor het WK van 2030, dat Portugal ook graag op zijn grondgebied zou zien plaatsvinden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top