5 films die je van de liefde doen houden

Films | Al zolang de 7e kunst bestaat, verschijnen er romances op het witte doek, van zeemzoetige films tot complexere verhalen. Pickx heeft 5 films geselecteerd die iets te zeggen hebben over de liefde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Jim Carrey in een serieuze rol was niet gebruikelijk in die tijd. In deze speelfilm uit 2004 bewees de Amerikaanse acteur echter dat hij elke rol kon spelen. De romance tussen Joel (Carrey) en Clementine (Kate Winslet), twee tortelduifjes met totaal verschillende achtergronden, lijkt idyllisch. Totdat een triviaal geschil leidt tot een breuk... Clementine besluit al haar herinneringen aan Joel te wissen met behulp van een revolutionair proces van "selectief geheugen wissen".

Deze klassieker, winnaar van een Academy Award voor Beste Originele Scenario, is even ontroerend als aangrijpend en zal je nog dagen na het zien ervan achtervolgen.

Marriage Story

‘Marriage Story’ is een krachtig en empathisch portret van een huwelijk dat uit elkaar valt en een gezin dat bij elkaar blijft. Charlie Barber is een theaterregisseur in New York. Zijn vrouw, Nicole, is een actrice die begon in tienerfilms en nu samenwerkt met haar man. Het gaat niet goed met het koppel en het besluit te scheiden. Nicole heeft het gevoel dat ze in de schaduw van haar man leeft en besluit terug te keren naar haar geboortestad Los Angeles, waar ze een filmopdracht heeft gekregen. Ze neemt hun zoon, Henry, mee. Op advies van een vriend besluit Nicole een echtscheidingsadvocaat in de arm te nemen.

De voor een Oscar genomineerde regisseur Noah Baumbach heeft een indrukwekkende cast samengesteld. In de hoofdrollen vinden we Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Alan Alda en Ray Liotta terug.

Paris, Texas

Dit drama, geregisseerd door Wim Wenders, werd uitgebracht in 1984 en won datzelfde jaar de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. Het verhaal volgt Travis terwijl hij alleen door de woestijn van Texas zwerft. Zijn eindbestemming: Paris. Als hij daar aankomt, valt hij flauw en wordt hij wakker in het ziekenhuis. Omdat Travis aan geheugenverlies lijdt, neemt de dokter contact op met Travis’ broer Walt. Walt neemt Travis mee naar huis waar hij Hunter opnieuw ontmoet, zijn 8-jarige zoon die hij vier jaar eerder in de steek liet. Met Nastassja Kinksi en een onvergetelijke Harry Dean Stanton

A Short Film About Love

In de jaren tachtig werd ook 'A Short Film About Love’ uitgebracht. Deze Poolse speelfilm, in 1988 geregisseerd door Krzysztof Kieslowski, vertelt het verhaal van een verlegen en gereserveerde postbode. Maandenlang bespiedt hij zijn buurvrouw Magda uit het gebouw ernaast. De jonge vrouw van in de dertig leidt een nogal promiscue leven. Naarmate de maanden verstrijken, wordt hij verliefd op haar en bedenkt hij strategieën om haar te benaderen en zijn liefde voor haar te verklaren.

Faces

Na een wild avondje uit komt Richard thuis en heeft hij ruzie met zijn vrouw Maria. Nadat hij haar heeft verteld dat hij van plan is van haar te scheiden, slaat hij de deur dicht en legt hij het vervolgens aan met een andere vrouw. Maria besluit de nacht door te brengen in een nachtclub met haar vrienden. Daar pikt ze Chet op. In de ochtend keert Richard terug naar huis terwijl hij een halfnaakte Chet uit het huis ziet vluchten. Deze klassieke Amerikaanse independent verkent thema’s als ouder worden en vervreemding via de confrontatie van een koppel in vrije val dat op zoek is naar dat wat ze zijn kwijtgeraakt – liede, opwinding en passie.

De zwart-witfilm dateert uit 1968 en werd geregisseerd door John Cassavetes, met John Marley en Gena Rowlands in de hoofdrollen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top