Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Stallone Limbombe (ex-Lierse)

Challenger Pro League | Afgelopen zomer wuifden heel wat spelers - al dan niet gewild - de Challenger Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze vaak snel van de Belgische radar. Maar de winterbreak geeft ons de tijd om de 'verloren zonen' op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een gezonde portie omzwervigen in binnen- en buitenlande belandde Stallone Limbombe vorige zomer plots op het Lisp. De flankaanvaller zocht bij Lierse zijn jongere broertje Maxime Limbombe op, maar moest vooral één van de nieuwe sterkhouders van de Pallieters worden.

Limbombe nam een vliegende start met enkele glansprestaties, maar naarmate het seizoen vorderde werden de prestaties van de 30-jarige vleugelspeler stilaan maar zeker wisselvalliger. Limbombe speelde uiteindelijk wel mee in 25 wedstrijden, waarin hij 4x scoorde en 4 assists afleverde.

Maar ook voor het nieuwe seizoen werd er op Limbombe gerekend en de ervaren winger had ook niet meteen de intentie om te vertrekken. Maar toen het Cypriotische Nea Salamis Famagusta aan de deur kwam kloppen, kwam de avonturier in Limbombe alweer naar boven. Lierse stemde in met een vertrek en liet de flankaanvaller in volle voorbereiding toch nog gaan.

Kansen niet gegrepen

Maar of Limbombe nu nog zo blij is met die keuze, valt te betwijfelen. Terwijl Lierse mooi bovenin meedraait in de CPL, zit Limbombe het gros van zijn tijd op de Cypriotische bank te verspillen. Na zestien speeldagen kreeg Limbombe welgeteld vijf basisplekken. In die duels speelde hij nooit langer dan 72 minuten en voor het overige zat hij vooral aan de bank gekluisterd. Momenteel zit Limbombe aan 332 speelminuten.

Zijn club doet het wel meer dan behoorlijk. Nea Salamis staat - als promovendus - op een mooie zevende plek in de Protahlima Cyta (hoogste klasse Cyprus) en telt slechts drie punten minder dan twee van de twee bekendste clubs van het eiland: Omonia Nicosia en Apollon Limassol. Bovendien staat stadsgenoot (én grote broer) Anorthosis Famagusta op een negende plek.

Het lijkt dus ook weinig waarschijnlijk dat Limbombe zich snel zal kunnen opwerpen als een onbetwiste titularis; al kan het in het voetbal natuurlijk wel snel gaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top