Leicester lijdt 2-1 nederlaag in Liverpool na twee owngoals Wout Faes

Premier League | Wout Faes beleefde vrijdag met Leicester een moeilijke avond in de Engelse Premier League. De Belgische verdediger verraste twee keer op korte tijd (38e en 45e) zijn eigen doelman. Het leidde tot een 2-1 nederlaag bij Liverpool. In de 4e minuut had Kiernan Dewsbury-Hall Leicester op voorsprong gezet.

Door Belga

Deel dit nieuws

Faes wierp zich in de 38e minuut in de baan van een voorzet vanop rechts van Trent Alexander-Arnold en zag de bal ongelukkig in eigen doel verdwijnen. Zeven minuten later ging een schot van Darwin Nunez via de paal en het lichaam van Faes tegen de netten. Faes en Timothy Castagne kregen allebei 90 minuten het vertrouwen van trainer Brendan Rogers, die in de 59e minuut met Youri Tielemans nog een derde Rode Duivel inbracht.

Met 17 punten uit 17 wedstrijden is Leicester in de stand dertiende. Liverpool klimt voorlopig naar de zesde plaats op.

In het Championship boekte het Burnley van trainer Vincent Kompany een vijfde zege op rij: 0-1 bij Stoke, dankzij een doelpunt van voormalig Anderlecht-middenvelder Josh Cullen (61e). Manuel Benson werd in de 69 minuut door Kompany naar de kant gehaald. Met 53 punten uit 25 wedstrijden is Burnley leider in de Engelse tweede klasse, waarvan de top twee promoveert. Sheffield volgt als tweede op slechts drie punten, maar Blackburn heeft er als derde al veertien goed te maken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top