Dit waren de hoogtepunten van de maand december

Muziek | Het jaar 2022 loopt stilaan op zijn laatste benen. De afgelopen maand is er echter wel nog heel wat gebeurd in de entertainment en filmwereld. Wat precies, lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Warmste week

De VRT organiseerde dit jaar opnieuw zijn jaarlijkse solidariteitsactie ‘De Warmste Week’. De openbare omroep besloot om kansarmoede in het daglicht te zetten en wist met behulp van radiopresentatoren Fien Germijns, Sander Gillis, Eva De Roo en Kawtar Ehlalouch en miljoenen vrijgevige Vlamingen meer dan 5 miljoen euro in te zamelen voor het goede doel. De radiopresentatoren maakten daarvoor een hele week non-stop radio in het Warmste Huis in Hasselt waar ze ‘warme acties’ in de kijker hebben gezet.

De Acht Bergen

Het Belgische regisseursduo Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch sprongen op 14 december een gat in de lucht. Hun film, ‘De Acht Bergen’, ging toen immers in première in België. Van Groeningen en Vermeersch, tevens een koppel in het echte leven, wonnen met deze prent ook al de befaamde Juryprijs op het Internationale Filmfestival van Cannes. De recensies van deze film zijn ook stuk voor stuk zeer lovend.

Wil je meer lezen over 'De Acht Bergen'? Lees dan hier het Pickx-interview met Felix Van Groeningen. 

 

Tiny Desk Concert van Stromae

Begin december opende het Amerikaanse National Public Radio zijn deuren voor niemand minder dan Stromae. Paul Van Haver was uitgenodigd om een Tiny Desk Concert te geven en dat zou iedereen geweten hebben. De Belgische artiest bracht er vier nummers: ‘L’enfer’, ‘Santé’, ‘Alors on Danse’ en ‘Mon Amour’ en voelde zich ogenschijnlijk thuis op het kleine podium, waar ook al heel wat andere grote sterren hebben gestaan.

25 jaar Canvas en Ketnet

Begin deze maand mochten er aan de VRT ook heel wat kaarsjes uitgeblazen worden. Televisiezender Canvas bestond toen immers 25 jaar en dat moest gevierd worden. Ter ere van deze verjaardag blikte de VRT een zaalquiz in met bekende Canvas-gezichten. Presentator Thomas Huyghe en 'De Afspraak'-schermgezicht Phara de Aguirre waren de presentatoren van dienst.

Op 1 december 1997 zag trouwens ook Ketnet het levenslicht. De jeugdzender was helemaal op maat gemaakt van kinderen en de programma’s werden aan elkaar gepraat door talloze leuke Ketnet-wrappers. Ketnet bracht ook enkele iconische programma’s voort zoals ‘Karrewiet’, ‘Spring’, ‘W817’, ‘Junior Eurosong’, ‘De Ketnetkroket’ en ‘De dokter Bea show’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top