‘James De Musical’: het zondagskind in presentatrice Dina Tersago

Films | Elke week nodigt James Cooke in het programma 'James De Musical' een bekende Vlaming uit voor een muzikale voorstelling van zijn of haar leven. Deze week mocht niemand minder dan Dina Tersago zich op de sofa nestelen. Samen met presentator Cooke keek zij terug op een leven vol plezier en entertainment.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Je zou het niet meteen zeggen, maar de Vlaamse actrice en presentatrice Dina Tersago staat naar eigen zeggen niet zo graag in de belangstelling. Meer zelfs, ze wordt enorm zenuwachtig zodra de spotlights op haar gericht staan. “Ik vind het overweldigend. Zeker als het allemaal over mij gaat”, vertelde ze vlak voordat James Cook een musical over haar leven ging presenteren. Musicals vindt ze dan weer wel leuk. Ze trok er vroeger dan ook regelmatig op uit om samen met haar levenspartner, Wim, musicals te gaan bekijken in Londen.

Faalangst

Tersago’s musical bevatte drie delen en in het allereerste deel komen we te weten dat ze een passionele VKSJ’er was die haar neus niet ophaalde voor ‘vieze, vuile of vettige’ activiteiten. Dat vond ze zelfs leuk. Het is ook bij de VKSJ dat Tersago leerde hoe te playbacken op muziek van Madonna, toneeltje te spelen en hoe ze zichzelf kon zijn. Het is daar dat ze heel wat vrienden heeft gemaakt, en ook leidster is geweest.

Het tweede deel van Dina Tersago’s musical gaat over faalangst en stress. De presentatrice heeft soms veel last van faalangst en moest tijdens haar studies zelfs naar hulp zoeken. De musicalscène die dit onderwerp onder de aandacht bracht, deed Tersago in tranen uitbarsten. Nadien stelde ze dat de faalangst een belangrijk deel in haar leven is. "Dit gaat naar de kern van mij", stelde ze.

Oncomfortabel kroontje

James Cook blikte ook terug op de deelname van Dina Tersago aan Miss België 2001. Tersago won die missverkiezing en dat betekende de start van haar carrière in de televisiewereld. Tersago mocht in 2001 een jaar lang het bekende kroontje op haar hoofd dragen en dat kroontje was ook opnieuw naar de studio gehaald. Tersago bleef haar nuchtere zelf en stelde dat het sieraad op zich niet heel veel voorstelt. “Kijk, het hangt half uit elkaar”, zegt ze kort nadat ze het kroontje opnieuw aangeboden krijgt. Ze wist ook nog hoe oncomfortabel het kroontje soms kon zitten, omdat het altijd vast kwam te zitten in haar lokken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top