Debutant Ben Seghir helpt Monaco met 2 goals aan zege tegen Auxerre

Ligue 1 | Het AS Monaco van Philippe Clement heeft een 2-3-zege geboekt bij Auxerre op de 16e speeldag in de Ligue 1. De 17-jarige Eliesse Ben Seghir was met twee doelpunten de matchwinnaar bij zijn debuut in de Franse hoogste afdeling. Eliot Matazo, die met een overtreding aan de basis lag van de penalty voor Auxerre, werd bij de rust vervangen door de Franse vicewereldkampioen Youssouf Fofana.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de eerste match na de WK-break zag Clement hoe M'Baye Niang op het halfuur de score opende voor de thuisploeg, vanaf de penaltystip. Wissam Ben Yedder (45'+2) hing de bordjes op slag van rust in evenwicht, ook al met een strafschop. De ingevallen Eliesse Ben Seghir zorgde in de 58e minuut voor de 1-2. Een owngoal van Youssouf Fofana (68') bracht Auxerre langszij. Ben Seghir (85') bedankte Clement voor het vertrouwen met nog een tweede doelpunt.

Met 30 punten uit 16 wedstrijden springt AS Monaco voorlopig over Lorient naar de vijfde plaats. Auxerre is 18e met 13 punten.

In de Turkse Süper Lig verloor Mickaël Tirpan met Kasimpasa bij het Istanboelspor van Ali Yasar, die in de blessuretijd mocht invallen. Het werd 2-1. Kasimpasa staat op de 15e stek met 15 punten, Istanboelspor is 18e en voorlaatste met 11 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top