Wat als Roberto Martinez het roer overneemt bij Club Brugge?

Sport | Club Brugge maakte woensdag officieel bekend wat iedereen al zag aankomen. De ploeg neemt afscheid van Carl Hoefkens. De voormalige coach van Club Brugge kon niet overtuigen in de tegenvallende wedstrijd tegen OHL en krijgt geen nieuwe kans van het bestuur. De ploeg zoekt nu een opvolger, net op het moment dat ook Roberto Martinez geen werk meer heeft. Misschien kan de voormalige coach van de Rode Duivels de rol van Hoefkens overnemen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het nieuws kwam niet als een verrassing. Carl Hoefkens is niet langer de coach van Club Brugge. Dat maakte de ploeg woensdag zelf bekend. Met het nieuws maakt Brugge meteen komaf met de speculaties over de toekomst van hun T1. Maar wie neemt zijn plaats in bij Brugge, de landskampioen van de afgelopen drie jaar? De trainer zal de ploeg door de achtste finales van de UEFA Champions League moeten loodsen, het bestuur mikt dus op iemand met een gevuld cv. Er worden veel namen genoemd, waaronder die van Roberto Martinez.

Sinds zijn avontuur bij Everton in 2016 heeft de Spanjaard niet meer voor een club gewerkt. Martinez was jarenlang aan de slag als technisch directeur en bondscoach van de Rode Duivels, maar nam daar afscheid na een teleurstellend WK. Maar zijn de kansen van Martinez in Jan Breydel reëel?

Goede relatie met Verhaeghe

Tijdens zijn tijd bij de Duivels zou Roberto Martinez via Vincent Kompany dicht bij Anderlecht hebben gestaan. De opvallende selectie van sommige spelers van de ploeg gooiden olie op het vuur van de complottheorie. Maar ook met Bart Verhaeghe, topman bij Club Brugge, onderhield de Spanjaard een erg goede relatie. 

De voorzitter van de club leidde namelijk de technische commissie die besliste over de aanstelling van Roberto Martinez bij de Duivels. Bovendien was de zakenman delegatieleider van de nationale ploeg tijdens het WK van 2018 in Rusland. Daar leidde Martinez de Duivels naar een historische derde plaats. Verhaeghe kent de coach dus goed en weet wat hij kan doen voor de landskampioen, zowel op als naast het veld.

Niet de enige optie

Maar wil Roberto Martinez na 6 jaar aan het hoofd van de Rode Duivels in België blijven? Misschien wil de hij ergens anders heen en zoekt hij een compleet nieuwe uitdaging na de laatste lastige maanden? Hij werd in Spanje genoemd als mogelijke vervanger van Luis Enrique, maar die geruchten leidden tot niets. Hij wordt ook genoemd bij Polen, waar hij volgens de pers favoriet is om de nieuwe bondscoach te worden. Martinez sloot dat niet uit, en kan zich met de Poolse nationale ploeg richten op Euro 2024. 

Feit is wel dat als Martinez bij Brugge een contract ondertekent, hij in een vertrouwde omgeving terechtkomt. Naast de job als bondscoach heeft hij ook ervaring met een job als technisch directeur van het Belgisch voetbal. Hij kent de competitie dus goed, wat een voordeel is voor Club Brugge én hemzelf. 

Hij is echter niet de enige wiens naam wordt genoemd bij Club Brugge. Ook de voormalige coach van Oostende en Genua, Alexander Blessin, is een optie. Verder doen ook namen als die van de  de Nederlanders Louis Van Gaal, Peter Bosz, Frank de Boer en Giovannni van Bronckhorst de ronde. Tenslotte zijn ook Steven Gerrard of Domenico Tedesco kanshebber. Benieuwd wie het zal worden! 

Meer lezen over de Jupiler Pro League?

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top