Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Leonardo Bertone (ex-Beveren)

Sport | Afgelopen zomer wuifden heel wat spelers de Challenger Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze vaak snel van de Belgische radar. Maar de winterbreak geeft ons de tijd om de 'verloren zonen' op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Leonardo Bertone was in de vorige twee seizoenen een vaste klant in de basisploeg van Waasland-Beveren (inmiddels omgedoopt tot SK Beveren). De middenvelder speelde 57 wedstrijden voor de Waaslanders; 24 daarvan haspelde hij vorig seizoen af in 1B.

Maar na een al bij al matig 1B-seizoen liet Bertone aan het Beverse bestuur weten dat hij door familiale omstandigheden graag terug naar zijn vaderland Zwitserland wilde gaan. Beveren willigde dat verzoek in en Bertone vond al snel weer onderdak bij zijn ex-club; tweedeklasser FC Thun.

Belangrijke pion

Bij FC Thun loopt het voorlopig van een leien dakje voor de 28-jarige middenvelder. Bertone stond in 18 competitiewedstrijden 16x in de basis. Hij miste één match door een blessure en een tweede door een gele schorsing; maar voor het overige is Bertone dus incontournable op het middenveld van coach Mauro Lustrinelli.

Thun staat voorlopig wel maar op een zevende plek (op 10 teams) in de Challenge League en lijkt nog een vrij doelloos seizoensvervolg te hebben. De dichtstbijzijnde promotieplaats is al 10 punten weg terwijl ook de degradatieplaats evenveel punten verwijderd is. En dat is een beetje teleurstellend voor een team dat tot 2020 (met Bertone) op het hoogste niveau speelde. De voorbije twee seizoenen eindigde FC Thun op de tweede en de vijfde plek in de Zwitserse tweede klasse.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top