Wist jij dit al over ‘La La Land’?

Films | ‘La La Land’ is een van de meest succesvolle musicalfilms van de afgelopen jaren. Deze film van regisseur Damien Chazelle heeft maar liefst zes Oscars en zeven Golden Globes in de wacht weten te slepen. Pickx snuisterde in de archieven en viste daar nog enkele interessante weetjes over de prent op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De ultieme droom van Damien Chazelle

Regisseur Damien Chazelle had het script van ‘La La Land’ al jarenlang in zijn hoofd, maar kon het verhaal niet naar het grote doek vertalen omdat Hollywood er niet in geloofde. Hij focuste zich dan maar op andere projecten en kwam in 2014 met de film ‘Whiplash’ op de proppen. Die deed het enorm goed waardoor de ogen in Hollywood alsnog opengingen.

Er werden vervolgens enkele geldbuidels opengetrokken en daarmee kon ‘La La Land’ eindelijk worden ingeblikt. Dat geld was overigens broodnodig want ‘La La Land’ bevat heel wat prachtig uitgedoste decors en scènes met echte plaatsen waar alles moest wijken voor filmopnames. Neem de openingsscène bijvoorbeeld, die werd opgenomen op een autosnelweg in Los Angeles die drie dagen is afgezet.

Invloed van Eva Mendes

In ‘La La Land’ krijgen we de prille relatie van serveerster Mia (Emma Stone) en jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) te zien. Zowel Mia als Sebastian willen carrière maken in Hollywood en dat drijft hen uiteindelijk ook uit elkaar. Ondanks het feit dat Gosling en Stone al meermaals een acteurskoppel hebben gespeeld in Hollywood-films, zijn de twee geen stel. Gosling is immers al tien jaar getrouwd met de actrice Eva Mendes. Zij werkte ook mee aan ‘La La Land’ door enkele suggesties te doen aan haar man. De quote “L.A. aanbidt alles en waardeert niets” zou mede door haar bedacht zijn. Het feit dat Gosling enkele keren "pishy caca" zegt in de musicalfilm, zouden we ook aan Mendes te danken hebben.

Vriend van de regisseur

In de film zien we op een bepaald moment hoe Sebastian wordt ontslagen als pianist en op zoek gaat naar een nieuwe bijverdienste. Die vindt hij door als pianist op te treden bij een band die op poolparty’s speelt. Tijdens een van die feestjes loopt Sebastian Mia opnieuw tegen het lijf en vraagt Mia aan de band of die het nummer ‘I Ran’ van de Amerikaanse band ‘A Flock of Seagulls’ willen spelen. Het is niet toevallig dat er voor dit nummer is gekozen, want de regisseur van de film kent de frontman van de band, D.A. Wallach, zeer goed. Wallach speelt op datzelfde feestje overigens de rol van zanger van het bandje.

Ryan Goslings talent voor piano

Sebastian demonstreert in ‘La La Land’ meer dan eens hoe goed hij wel niet op een piano kan spelen. Je zou kunnen denken dat regisseur Damien Chazelle een audioband over de vingerbewegingen van Gosling heeft laten afspelen, maar dat is niet het geval. Gosling heeft de pianonummers immers allemaal zelf gespeeld, maar heeft daar wel enkele maanden training voor nodig gehad. Zanger en acteur John Legend beaamt dat en stelde na de opnames jaloers te zijn geweest op het tempo waarmee Gosling het pianospelen heeft kunnen leren.

Verwijzingen naar ‘Singin' in the rain’

Damien Chazelle kent zijn klassiekers en een van die klassiekers is de musicalfilm ‘Singin' in the Rain’ uit 1952. Chazelle vond dat deze invloedrijke film een knipoog verdiende en schreef daarom het nummer ‘A Lovely Night’ dat we in ‘La La Land’ te zien en te horen krijgen. De twee hoofdrolpersonages beginnen dit nummer op te voeren wanneer ze een einde willen breien aan de avond, maar slaan eerst nog even aan het zingen, dansen en jawel… het tapdansen. Ze draaien ook rond een lantaarnpaal en bewegen ook synchroon: dit zijn allemaal verwijzingen naar de beroemde dansscène uit ‘Singin' in the Rain’.

‘La La Land’ is vanaf nu beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top