Aan filmklassiekers geen gebrek op Kerst

Films | Al genoeg van alle feesten? Was de teleurstelling bij secret santa te groot en was die laatste kroket er te veel aan? Niet getreurd, VTM schotelt op kerstdag enkele absolute filmtoppers voor, ideaal om na alle feestelijkheden even tot rust te komen. Pickx lijst ze voor u op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Titanic

‘Titanic’ is nog steeds een van de meest succesvolle films aller tijden. De film over het "onzinkbare" schip won maar liefst 11 oscars en is zo samen met ‘Ben Hur’ en ‘Lord of the Rings’ recordhouder. ‘Titanic’ toont het liefdesverhaal van Jack en Rose, gespeeld door Leonardo DiCaprio en Kate Winslet op misschien wel het meest legendarische schip aller tijden. 

Regisseur James Cameron dacht bij de casting van Jack nog aan Matthew McConaugheyn en Tom Cruise, maar het werd uiteindelijk een piepjonge Leonardo DiCaprio die menig tienerharten sneller deed slaan. 

‘Titanic’ is een absolute klassieker en met ‘My Heart will go on’ van Celine Dion heeft de film ook nog eens een van de bekendste soundtracks. De indrukwekkende beelden van de Titanic en de intense liefde tussen Jack en Rose zorgen voor de ideale filmbeleving met Kerst. Al gaan we ons toch blijven afvragen of er geen plaats voor twee was op dat stuk drijfhout… Voer voor discussie op het familiefeest! 

Bekijk het legendarische verhaal van Jack en Rose op 25 december om 20u25 op VTM 2.

La Grande Vadrouille

‘La Grande Vadrouille’ is nog zo’n absolute filmklassieker. De Brits-Franse film uit 1966 is een hilarische oorlogsfilm en toont het verhaal van dirigent Stanislas Lefort en schilder Augustin Bouvet. Zij raken per toeval betrokken bij de klopjacht op enkele Britse piloten en weten de Duitse bezetter altijd op komische wijze te ontkomen. 

Het verschil in karakter en sociale afkomst tussen Lefort en Bouvet zorgt voor hilarische momenten, maar het onverwachte duo is erop gebeten om de Britten veilig over de demarcatielijn te brengen. De film heet in het Nederlands dan ook ‘Samen uit, Samen thuis’.

Of Lefort en Bouvet erin slagen om heelhuids in Bourgondië te geraken, kan u op 25 december om 20u30 op VTM 3 zien.

Once Upon a Time in the West

Spoel de koude winterse temperaturen door met de verzengende hitte van het wilde westen, want VTM 4 heeft op Kerstmis een echte westernklassieker klaar staan.‘Once Upon a Time in the West’ is misschien wel de bekendste spaghettiwestern ooit. De film van de Italiaanse regisseur Sergio Leone uit 1968 schetst het verhaal van Henry Fonda als schurk, Charles Bronson als zijn geheimzinnige aartsvijand, Jason Robards als bandiet met een gouden hart en de Italiaanse actrice Claudia Cardinale als weduwe. 

‘Once Upon a Time in the West’ staat bekend om de mondharmonica van Charles Bronson en haar lange, intense scènes in de ruige landschappen van het wilde westen. Opvallend is dat het merendeel van de film niet in de VS, maar in Rome en Spanje werd opgenomen. Wat de film nog extra legendarisch maakt, is de soundtrack door niemand minder dan Ennio Morricone. Het lied ‘Harmonica’ is misschien wel het meest iconische en intense western nummer ooit gemaakt.

Kijk ‘Once Upon a Time in the West’ op 25 december om 20u35 op VTM 4.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top