Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Lenny Nangis (ex-RWDM)

Challenger Pro League | Afgelopen zomer wuifden heel wat spelers de Challenger Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze vaak snel van de Belgische radar. Maar de winterbreak geeft ons de tijd om de 'verloren zonen' op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lenny Nangis was tussen 2020 en 2022 een belangrijke pion bij RWDM. De Brusselaars hadden de winger in de zomer van 2020 uit de voetbalvergeetput gehaald nadat hij een half jaar zonder contract had gezeten en Nangis bedankte de club uit Molenbeek met 50 wedstrijden, zes goals en zeven assists.

In die 50 wedstrijden liet Nangis vaak flitsen van zijn klasse zien, maar even vaak kon hij een hele wedstrijd onzichtbaar blijven. Toch vond de international van Guadeloupe afgelopen zomer dat zijn verhaal bij RWDM volledig geschreven was. Hij ging op zoek naar een club die op een hoger niveau speelde en manoeuvreerde zich zo richting uitgang in het Edmond Machtensstadion.

Uiteindelijk maakte Nangis de overstap naar AS Nancy; een Franse club die uitkomt in het Championnat National (derde niveau Frankrijk).

Oude bekende

Nangis maakte meteen indruk bij zijn nieuwe club en stond sinds het begin van het seizoen quasi altijd in de basisploeg van Albert Cartier (ex-La Louvière, Tubize, Mons, Brussels, Eupen).

Op de eerste zestien speeldagen speelde Nangis mee in alle matchen. Daarin scoorde hij 3x en leverde hij één assist af. De winger parkeert momenteel op een 12e plaats met zijn nieuwe club; dat is slechts één plaatsje boven de degradatiezone. Nancy heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de zes concurrenten die ze nog onder zich hebben.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top