Deze 1B-spelers stonden voorlopig al het vaakst in ons 'XI van de week'

Challenger Pro League | Bij het ingaan van de eindejaarsperiode zijn we 17,5 speeldagen ver in de Challenger Pro League. De achttiende speeldag werd vorig weekend nog deels afgelast door de bevroren velden; wat maakt dat we voorlopig 17x een 'Elftal van de week' konden samenstellen aan de hand van de meningen van trainers, (ex-)spelers, clubwatchers en journalisten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In die 17 selectierondes slaagde één speler erin om 5x genomineerd te worden: Leonardo Rocha. De spîts van Lierse is met twaalf goals en vier assists de meest bepalende speler van de reeks en mag zich dus terecht op de borst kloppen voor zijn sterke seizoen.

Achter Rocha volgt er een kwartet dat vier keer het XI haalde: Mika Godts (Jong Genk), Alonso Martinez (Lommel), Rafik Belghali (Lommel) en Ilyes Ziani (SL16 FC). Allen waren ze vanuit een rol als flankspeler bijzonder aanwezig bij hun team.

Tot slot geven we ook nog eervolle vermeldingen aan de spelers die reeds 3x het 'Elftal van de Week' haalden. Als ze in het begin van 2023 even goed blijven presteren, dan maken ook zij een mooie kans om in het uiteindelijke 'Elftal van het Seizoen' te komen: Jorne Spileers (Club NXT), Aleksandar Vukotic (Beveren), Beau Reus (Beveren), Thibo Baeten (Beerschot), Everton Luiz (Beveren), Léandre Kuavita (SL16 FC), Hervé Matthys (Beerschot), Ibe Hautekiet (Club NXT), Thibaut Van Acker (Lierse), Dante Rigo (Beerschot) en Teo Quintero (Deinze).

Maar ook kleppers zoals Thierno Barry (Beveren), Joachim Van Damme (Beveren), Lucas Stassin (RSCA Futures), Youssef Challouk (RWDM), Ryan Sanusi (Beerschot), Thibaud Verlinden (Beerschot), Stijn Wuytens (Lommel) en Jake O'Brien (RWDM) kunnen nog in het 'XI van het Seizoen' eindigen. Zij hebben voorlopig allemaal twee nominaties.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top