Gent en Standard scoren niet, ook Mechelen en Cercle houden elkaar in bedwang

Jupiler Pro League | AA Gent en Standard zijn vrijdagavond op de 18e speeldag van de Jupiler Pro League niet tot scoren gekomen in de Ghelamco Arena: 0-0.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na 19 minuten werd Arnaud Bodart bijgestaan door de paal toen thuisspeler Andrew Hjulsager kon afdrukken. Op slag van rust testte ook Vadis Odjidja het doelkader: zijn knal van net buiten de 16 spatte uiteen op de dwarsligger.

In de tweede helft bleven de Buffalo's de betere ploeg, maar ze slaagden er niet in om een doorbraak te forceren. Zo'n 20 minuten voor tijd leken de Rouches zowaar een penalty te krijgen na handspel van Michael Ngadeu. Erik Lambrechts kwam echter terug op zijn beslissing na raadpleging van het VAR-scherm.

Op hetzelfde tijdstip hielden ook KV Mechelen en Cercle Brugge elkaar in bedwang (1-1). Cercle had Achter de Kazerne een razendsnelle voorsprong beet dankzij Steeve Denkey (3.). Dino Hotic dacht de score in de blessuretijd van de eerste helft te verdubbelen, maar de VAR greep in voor een voorafgaande overtreding.

Na de pauze eiste Olivier Deman net zoals afgelopen dinsdag in de Croky Cup op het veld van AA Gent een negatieve hoofdrol op door opnieuw uitgesloten te worden met twee gele kaarten, ditmaal in de 52e minuut. Malinwa rook bloed en hing de bordjes terug in evenwicht via Nikola Storm (71.). Yonas Malede kreeg een kwartier later een uitgelezen mogelijkheid om de drie punten thuis te houden, maar kon zijn strafschop niet omzetten.

Gent vat post op de vijfde plaats in het klassement van de Belgische hoogste voetbalafdeling met 31 punten, terwijl Standard en Cercle op de zevende en achtste plaats volgen met 26 punten. Mechelen kampeert op de veertiende plaats met 19 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top