Waarom Erling Haaland op springen staat

Sport | Na meer dan een maand competitie te hebben gemist, lijkt Erling Haaland fitter dan ooit om in het tweede deel van het seizoen alles uit de kast te halen bij Manchester City.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hij was misschien wel de grootste afwezige op het afgelopen WK. Erling Haaland was er niet in geslaagd om zich met Noorwegen voor het WK te kwalificeren en moest het toernooi vanuit zijn zetel bekijken. Maar hij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn batterijen op te laden in zijn tweede huis in Marbella voordat hij zich weer bij zijn Manchester City-teamgenoten voegde voor de rest van de voorbereidingen.

Op zoek naar een champions league titel

De spits van de Blues, die eind oktober een voetblessure opliep die hem twee wedstrijden aan de kant hield, had de rust nodig. Ook zijn nationale ploeg begreep dat en deed voor hun twee vriendschappelijke wedstrijden in december geen beroep op hem. De Citizens rekenen, net als Noorwegen in de Euro-kwalificatie, op een 100% fitte Erling Haaland om al hun doelstellingen in 2023 te verwezenlijken. City lijkt al in een goede positie te zitten voor de titel, maar de ploeg uit Manchester mikt vooral ook op een eerste overwinning in de Champions League.

De statistieken van Haaland bij City zijn verbluffend (23 doelpunten en 3 assists in alle competities). Het lijkt alsof de ploeg nu alles in handen heeft om eindelijk tot het uiterste te gaan. De nummer 9 weet ook dat zijn tegenstanders een WK in de benen hebben. Het Noorse wonderkind was fysiek al enorm dominant, maar heeft nu dus nog een extra voordeel ten opzichte van de anderen. Het is moeilijk voor te stellen dat iemand de Cyborg dit seizoen nog kan stoppen.

Volg Erling Haaland en City op 22 februari in hun duel tegen RB Leipzig in de ronde van 16 van de Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top