Joseph Nonge Boende, van Anderlecht naar een grote toekomst bij Juventus

Serie A | Een Belg maakte afgelopen weekend voor het eerst opwachting in het shirt van Juventus: Joseph Nonge Boende. Een toptalent dat Anderlecht niet bij wist te houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Niet alleen de kleine finale van het WK 2022 werd afgelopen zaterdag gespeeld. Er stond ook een vriendschappelijke wedstrijd tussen Juventus en Arsenal op het programma ter voorbereiding van de terugkeer van de landelijke competities. De Oude Dame won met 0-2, maar voor Belgische voetbalfans was vooral het debuut van Joseph Nonge Boende in de ploeg uit Turijn opmerkelijk.

In de kijker met een assist

Na iets meer dan een uur spelen kwam Nonge Boende in het spel. Hij wist zijn stempel op de wedstrijd te drukken, want hij bediende in de toegevoegde tijd Samuel Iling-Junior met een assist. Die laatste scoorde met een krulbal het tweede doelpunt van zijn ploeg. Een andere Belg, Samuel Mbangula, bleef bij Juventus op de bank zitten.

De nog maar 17-jarige Nonge Boende speelt normaal bij de Primavera, de U19 van Juventus. Toen hij zaterdag op het veld liep, werd hij de vijfde Belg die het legendarische shirt van de club uit Turijn mocht aantrekken. Benjamin Mokulu (U23), Koni De Winter en Daouda Peeters gingen hem voor. Hij viel al op in de Youth League en toonde zich met zijn assist nu ook waardevol bij de grote jongens.

Gevormd in Neerpede

Nonge Boende reisde in de zomer van 2021 af van Anderlecht naar de Oude Dame. Hij speelde al sinds zijn 8 jaar bij RSCA. Voetbalcorrespondent voor de krant l’Equipe Sacha Tavolieri prees hem de hemel in toen hij de overstap maakte. “Hij is een speler met een interessant profiel en een resem kwaliteiten. Hij is zowel technisch als fysiek sterk – hij is ook relatief groot voor zijn leeftijd. Hij kan de bal goed bijhouden en zakt zonder probleem af om de centrale verdediging uit de nood te helpen. Hij zal blijven groeien en maakt de keuze om naar Juve te komen om zich er te ontwikkelen en volwassener te worden. Ik zou hem vergelijken met Ramires (de gewezen middenvelder van Chelsea) of Paul Pogba”, liet Tavolieri optekenen.

De jonge Belg is ook al begonnen aan zijn carrière als international, want met de U18 draagt hij het truitje van de Rode Duivels. In Italië zou hij alleen maar beter moeten worden. Wacht hem ook een grote toekomst in onze nationale ploeg?

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top