‘The Holiday’ of ‘The Night Before’: de ene kerstfilm is de andere niet

Films | Kerstfilms zijn er van elk pluimage, en maar goed ook. Zo is er deze eindejaarsperiode voor elk wat wils op de buis. Vanavond zijn er op VTM 3 twee heel verschillende, maar toch kerstige films te zien: romcomklassieker ‘The Holiday’ en stonerkomedie ‘The Night Before’. Pickx neemt beide prenten onder de loep om je zo goed mogelijk te gidsen doorheen je tv-avond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Holiday

Weinig kerstige rocoms lieten deze eeuw zo’n impact achter als ‘The Holiday’. En nu we weten dat er, ondanks geruchten over het tegendeel, toch geen vervolg zit aan te komen, kunnen we net zo goed extra genieten van het origineel. De prent uit 2006 is jaar na jaar een vaste waarde rond de feestdagen.

Cameron Diaz speelt de Amerikaanse Amanda, Kate Winslet is de Britse Iris. Amanda heeft een erg druk leven als zakenvrouw en heeft zodoende weinig tijd voor een liefdesleven. Iris heeft na wat pech de liefde zo goed als opgegeven. Ze hebben beiden nood aan een verandering van decor en beslissen een tijdje van woning te ruilen. Zo komt Amanda in een gezellige Britse cottage in het midden van een sneeuwstorm terecht en belandt Iris in de zonovergoten villa in Los Angeles. Daar ontmoeten ze geheel toevallig elk een man (gespeeld door Jude Law en Jack Black) die helemaal perfect is voor hen. De vraag is wat ze zullen doen als hun vakantie voorbij is.

Bij de release van de film in december 2006 waren de reacties niet unaniem positief, al was de consensus grotendeels wel dat ‘The Holiday’ de gemiddelde zoetsappige romcom overstijgt. In de jaren nadien groeide de film echter uit tot verplicht kijkvoer rond de feestdagen en dat leidde er zelfs toe dat sommige critici hun mening herzagen. Voor een hartverwarmend en positief verhaal met sterke vrouwelijke hoofdrollen zit je helemaal goed.

Bekijk ‘The Holiday’ op vrijdag om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

The Night Before

Filmmaker Jonathan Levine is vooral bekend van ‘50/50’, een verrassend gevoelige komedie over een jongeman die kanker heeft, en de romantische zombiefilm ‘Warm Bodies’. In 2015 regisseerde hij ‘The Holiday’, dat hij samen met onder andere Evan Golberg (‘Superbad’, ‘Pineapple Express’, ‘Sausage Party’) schreef. Goldberg is een goede vriend van acteur/komiek Seth Rogen, met wie hij ook regelmatig samenwerkt.

Geen verrassing dus dat Rogen ook in ‘The Night Before’ een hoofdrol speelt, naast Joseph Gordon-Levitt (die ook naast Rogen acteerde in Levines ‘50/50’) en Anthony Mackie (‘Avengers: Endgame’, ‘The Hurt Locker’). Zij zijn drie vrienden die al sinds hun jeugd samen elke kerstavond doorbrengen. Nu hun levens elk hun eigen weg op gaan, besluiten ze dat dit de laatste keer wordt, en dus halen ze alles uit de kast om er een spetterend feest van te maken. Ze willen eindelijk naar een gereputeerd bal gaan. Dat niet alles volgens plan verloopt, kan je ook wel voorspellen.

Wat ze uit de kast halen, is vooral een karrenvracht aan illegale drugs. Wie terugdeinst voor wat humor over cannabis, psychedelische paddenstoelen en cocaïne, verandert beter van zender. Voor wie wel houdt van stonerhumor en schuine moppen, valt er met ‘The Night Before’ wel wat te lachen.

Bekijk ‘The Night Before’ op vrijdag om 23u op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top