Wie weerhoudt Richarlison van de titel van mooiste goal van het WK?

Voetbal | De FIFA heeft een lijst van tien goals, gescoord door negen spelers, opgesteld die kans maken op de titel van mooiste doelpunt van het WK 2022. De Braziliaan Richarlison scoorde twee van de genomineerde doelpunten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Richarlison vond drie keer de netten tijdens het WK en was daarmee een van de spraakmakers. De aanvaller van Tottenham is de absolute favoriet om de titel van de mooiste goal van het WK 2022 in ontvangst te nemen. Zowel zijn acrobatische volley tegen Servië als zijn afwerking tegen Zuid-Korea na een heerlijke tiki-taka zijn genomineerd. Ook Neymar sleepte een nominatie in de wacht voor zijn doelpunt tegen Kroatië en daarmee zjn drie van de tien genomineerde goals gescoord door de Goddelijke Kanaries.

De finalisten

De Argentijnse wereldkampioen Enzo Fernandez prijkt ook in het lijstje dankzij zijn loeiharde trap op afstand tegen Mexico. Ook de verliezende finalist Kylian Mbappé hoort erbij, want hij deelde een welgemikte klap uit aan Polen. Daarnaast vinden we ook de Saoudische Salem Al-Dawsari terug, die de Argentijnen hun enige verlieswedstrijd van het toernooi bezorgde. Nederlander Cody Gakpo die tegen Ecuador een ware raket richting doel lanceerde, is ook in de running.

Dan zijn er nog de Kameroener Vincent Aboubakar, die tegen Servië een heerlijke lob over de keeper lukte, en de Mexicaan Luis Chavez die tegen Saudi-Arabië een vrije trap loeihard de winkelhaak in stuurde. Tot slot is Zuid-Koreaan Paik Seung-Ho genomineerd voor zijn afstandsschot in het Braziliaanse doel. Dat de beste moge winnen!

Meer nieuws over het WK?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top