Union lijkt vastberaden om succes van vorig jaar te herhalen

Jupiler Pro League |

Union Sint-Gillis, dat tweede staat na Genk in de Jupiler Pro League, neemt het in de competitie opnieuw op tegen KV Oostende. Alles wordt in gereedheid gebracht in het Joseph Marienstadion, en de vechtlust is groot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het seizoen van de bevestiging is vaak het moeilijkste. Na vorig jaar tweede te zijn geworden in de Jupiler Pro League, begon Union Saint-Gillis dit seizoen met enige twijfel. Naast het vertrek van Mazzu, die plaats maakte voor de nieuwe coach Karel Geraerts, moest de club ook afscheid nemen van zijn topscorer Deniz Undav. Na dat alles lag het niet voor de hand dat de club opnieuw een dergelijke prestatie zou leveren. En toch zijn de Unionisten halverwege het seizoen de tweede beste ploeg, achter Genk.

Mikken op de top vier

Aan het begin van de maand trokken de troepen van Geraerts nog naar Algorfa in Spanje om zich voor te bereiden op de tweede helft van het seizoen. Er stonden twee vriendschappelijke wedstrijden op het programma, die werden gewonnen tegen Angers en Zulte-Waregem. “Vriendschappelijke wedstrijden winnen is heel belangrijk. Ik wil dat de groep de mentaliteit heeft om altijd alles te willen winnen”, verklaarde Karel Geraerts aan SudInfo.

Union wist zich intussen ook nog eens te kwalificeren voor de laatste 16 in de Europa League. Dante Vanzeir en zijn teamgenoten zullen op 24 februari hun toekomstige tegenstander op het Europese toneel kennen. De ambitie is reëel, vooral in de Jupiler Pro League. “De top vier? We zijn er nu en we zullen alles doen om daar te blijven. De top vier bereiken is niet makkelijk, maar er blijven is het moeilijkste. We willen dat allemaal bereiken en gaan de uitdaging aan.”

Versterking

Karel Geraerts kan de rest van het seizoen rekenen op twee versterkingen. Allereerst krijgt hij Koki Machida terug. De Japanse verdediger raakte tijdens de voorbereiding geblesseerd en moest voor behandeling terug naar Japan. Hij maakte zijn comeback in de friendlies en liet vorig jaar goede dingen zien in de playoffs.

Union verwelkomde ook Casper Terho. De 19-jarige Fin werd een paar maanden geleden binnenghaald. De rechtsbuiten, die zijn tijd bij HJK Helsinki net heeft afgesloten met vier goals en vier assists in de competitie, wordt een nieuw wapen voor Geraerts. “Als hij op de training en in vriendschappelijke wedstrijden goede dingen laat zien, komt hij in aanmerking voor de selectie. Maar in ieder geval ben ik al blij met wat ik van hem heb gezien”, zei hij over de speler die pas in 2023 speelgerechtigd zal zijn. Union is er klaar voor!

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top