Cadeautjes en champagne in de kerstspecial van 'Saartje' op Pickx+

Films | Een acteur die zijn geest en lichaam constant uitdaagt en een dokter die geest en lichaam als onlosmakelijk verbonden ziet, dat zijn de gasten in de kerstspecial van ‘Saartje’ op Pickx+. Matteo Simoni, die onlangs nog alles gaf als Dennis “Black Magic” Burkas in ‘Zillion’ en (sport)dokter Servaas Bingé, auteur van onder andere het nieuwe boek ‘De Klik’, nemen plaats op de sofa. Deze keer niet enkel voor trefwoorden, maar ook voor cadeautjes!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Matteo Simoni is al enkele jaren een van de grootste acteertalenten van ons land. We kennen hem als Rocco Granata in ‘Marina’, Devon Macharis in ‘Callboys’, Dennis Black Magic in ‘Zillion’… En nu heeft hij met het Amerikaanse ‘Atlanta’ en de IJslandse reeks ‘As Long As We Live’ ook enkele internationale rollen te pakken. Het geheim? Kritisch rollen kiezen, zo lijkt het. “Je kan een carrière maken met de rollen die je niet speelt”, zegt hij. Hij wil zichzelf uitdagen, niet in herhaling vallen, en niet alleen de sympathieke held spelen. En daarvoor gaat hij ver, zoals tweemaal tien kilo afvallen.

Dokter Servaas Bingé begon naar eigen zeggen deels dankzij Saartje Vandendriessche boeken te schrijven. Intussen heeft hij er al enkele op zijn naam staan, waaronder het nieuwe ‘De Klik’. Daarin verkent hij het feit dat veel mensen spreken over “een klik maken” wanneer ze een grote levensverandering doormaken. Volgens Servaas gebeurt dat niet zozeer in een vingerknip, maar is het een lang proces. Zijn revelatie als arts kwam er toen hij in de sportwereld ging werken, en niet enkel mensen moest genezen, maar hen ook moest helpen om in het algemeen gezond te zijn.

Omdat dit de kerstspecial is van ‘Saartje’ hoort er ook een glaasje champagne bij. De gastvrouw strooit niet enkel met trefwoorden, maar ook met cadeautjes! Samen hebben ze het over chocolade, ‘Het Recept’, ‘Metal Xmas’ en Ikigai.

Eurosong

Servaas Bingé ziet als arts lichaam en geest als één. Wie goed eet en gezond leeft, voelt zich beter. Dat voelt ook Matteo Simoni aan. Als hij voor de tweede keer tien kilo moet afvallen voor de rol van Dennis Black Magic, hypothekeert dat zijn gezinsleven en dus zijn humeur. Beide gasten zijn ook verzot op de oranje chocolade van Tony’s Chocolonely, al beseffen ze dat je beter snoept met mate. Er zijn ook verschillen te bemerkten. Servaas houdt wel van een streepje metal, terwijl Matteo meer houdt van crooners als Frank Sinatra, of van de bard Bill Withers.

En ook slechts één van de twee gasten deed ooit mee aan de preselecties van Eurosong. En dat is niet degene die naar het conservatorium ging! Servaas schopte het in 2006 tot de televisieronde met zijn band Fantoom en het Nederlandstalige poplied ‘Hier sta ik’. Daar werd hij naar eigen zeggen afgemaakt door de altijd strenge Marcel Vanthilt. Even twijfelde Servaas blijkbaar om naar het conservatorium te gaan en muziek te studeren, maar uiteindelijk bleef hij toch bij zijn medische studies.

De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 22 december op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top