Komt het vervolg van ‘P.S. I Love You’ ooit naar de cinema?

Films | Het is vandaag exact vijftien jaar geleden dat de film ‘P.S. I Love You’ ons in de cinemazalen ontroerde. Sindsdien groeide de prent uit tot een van de meest gelifde liefdesverhalen aller tijden. Het zou goed kunnen dat de adaptatie van een roman met Gerard Butler en Hilary Swank een vervolg krijgt, maar hoe lang we daarop moeten wachten, weten we niet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We schrijven 2004. Cecilia Ahern, de dochter van de gewezen Ierse premier Bertie Ahern, publiceert haar eerste boek: ‘P.S. I Love You’. Het werd in sneltempo een bestseller en stond bovenaan de lijstjes in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland in de eerste negen weken. Het boek verhaalt over een weduwe in de rouw. Haar echtgenoot Gerry is overleden aan een hersentumor. Ze vindt troost in de vele brieven die haar man voor zijn overlijden schreef. Hij zorgde ervoor dat ze er een per maand zou krijgen. In die brieven geeft hij haar een doel en de moed die ze nodig heeft om de draad weer op te pikken. Hij sluit elke brief af met de woorden: P.S.: I Love You. Drie jaar later werd de succesroman verfilmd met Hilary Swank en Gerard Butler als het vroegtijdig uit elkaar getrokken koppel.

Vijftien jaar na de publicatie van de roman, verraste Ahern de fans met de aankondiging dat er een vervolg kwam. Dat zou gaan over hoe Holly na de gebeurtenissen van het eerste boek weer een leven opbouwt. Niemand had gedacht dat er nog een vervolg zou komen, maar in 2019 lag ‘Postscript’ wel in de rekken. We knopen weer aan met Holly, zeven jaar na het overlijden van Gerry. Haar zus wil haar het ongelooflijke verhaal van de postume brieven laten vertellen in haar podcast. Nadat ze haar verhaal doet, wordt ze aangeklampt door een groep die zich de P.S. I Love You-club noemt. De vijf leden zien hun levenseinde naderen en zijn geïnspireerd door het gebaar van Gerry. Ze willen net als hij met brieven afscheid nemen van hun geliefden. Ze vragen Holly om hulp, maar ze is terughoudend. Ze heeft er tenslotte zeven jaar over gedaan om de dood van haar man te verwerken en weer in het verleden wroeten zou negatieve gevolgen kunnen hebben. Uiteindelijk besluit ze toch om te helpen en zodoende confronteert ze nogmaals haar verdriet, en leert ze mensen kennen die hun eigen ziekte en dood recht in de ogen kijken.

Het lijkt erop dat ook de tweede roman rijp is voor een adaptatie in de filmzalen. Variety kondigde al in 2020 aan dat een vervolgfilm er zou komen. Die zou net zoals de roman ‘Postscript’ heten. De rechten zijn aangekocht door Alcon Entertainment en de film zou mede geproduceerd worden door Black Label Media. Hilary Swank toonde al vroeg interesse om in het vervolg te acteren en zou dus ontgetwijfeld haar opwachting weer maken. Maar op een officiële aankondiging wachten we nog, dus of het vervolg er ooit effectief komt, is nog helemaal niet zeker.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top