Wie wordt de toekomstige werkgever van Nicolas Raskin?

Jupiler Pro League | Na moeizame onderhandelingen over een contractverlenging werd Nicolas Raskin van Standard uit het eerste elftal gezet. Zijn overeenkomst loopt in juni af, maar de relatie met de ploeg liep stuk en het ziet er naar uit dat Raskin in de wintermercato andere oorden opzoekt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nu is het echt officieel. Na verschillende maanden waarin makelaars en mensen van Standard rond de tafel zaten, scheiden de wegen van Nicolas Raskin en Standard. De twee partijen zijn er niet in geslaagd een overeenkomst te vinden over zijn contractverlenging.

In een persconferentie op zondag bevestigde coach Ronny Deila dat Raskin dit seizoen waarschijnlijk niet meer voor de Luikse club zal spelen. Hij gaat deze winter dus op zoek naar een nieuwe club. “Het is een jammere situatie voor iedereen”, zei Deila. “Ik heb met Nico gesproken en hij reageerde enerzijds teleurgesteld. Maar hij beseft ook waar hij mee bezig is. Hij wist dus dat dit een van de scenario’s was.” De coach voegde er aan toe dat de ploeg volgens hem er alles aan heeft gedaan om Raskin in Luik te houden. “Ik heb het voorstel niet gezien, maar hoorde over een aantal details. Ik begrijp dat het een goed aanbod was”, zei hij.

Het was Raskin zelf die zaterdag het nieuws over de stukgelopen onderhandelingen naar buiten bracht. In een bericht op sociale media maakte hij meteen zijn standpunt duidelijk. “Als er geen respect meer is, moet je de tafel verlaten. Ik ben teleurgesteld, maar niet verrast”, schreef hij op Instagram. Na Selim Amallah, die de ploeg ook moest verlaten na mislukte onderhandelingen met het Luikse management, kan Standard zo een tweede speler verliezen zonder dat daar een financiële tegemoetkoming in de vorm van bijvoorbeeld een transferprijs tegenover staat.

Een transfer in januari?

Raskin, die een zeer goede eerste seizoenshelft kende, groeide de laatste wedstrijden uit tot een sterkhouder op het middenveld van de Rouches. Hij kende vorig jaar een moeilijk seizoen maar herpakte zich en zat in een goede flow. Het is nu dus afwachten wie de volgende werkgever van Raskin, die bovendien steeds dichter bij een selectie voor de Rode Duivels leek te komen, zal worden.

Raskin wordt al een tijdje genoemd bij verschillende clubs en protesteerde afgelopen zomer al niet tegen een vertrek. De speler kreeg een voorstel van Club Brugge, maar bedankte. Hij hoopt op een contract in het buitenland en genoot belangstelling van Rangers. Ook die onderhandelingen mislukten. Toch heeft de speler nog opties genoeg, want naast de Schotten tonen ook een aantal Franse en Engelse clubs interesse. 

Er is echter nog steeds geen concreet aanbod in de brievenbus in Luik gestoken. Bovendien is het voor een aantal ploegen interessant om te wachten tot in juni, aangezien hij dan gratis zonder contract valt. Deila ziet zich door de beslommeringen beroofd van een van zijn beste spelers en zal een creatieve oplossing moeten vinden om het gat dat Raskin achterlaat, te vullen. 

Volg de Jupiler Pro League, met op vrijdag 23 december vanaf 20u30 de wedstrijd tussen Gent en Standard, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top