Trackmania World Tour Showdown: een verbluffende competitie

Nieuws | Terwijl 2022 nog niet voorbij is, begon de competitie voor 2023 al op Trackmania met de Trackmania World Tour Showdown. De competitie verzamelde acht van de beste Europese teams, allemaal in duo's. Onder deze teams vinden we onze Belgische vertegenwoordiger terug: Alister "Soulja" Adutwum van Alliance.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Trackmania World Tour 2023 – Showdown onthulde dit weekend zijn eerste verrassingen. Aan de ene kant omdat de beste spelers van de Europese scene tegen elkaar mochten strijden. Aan de andere kant omdat de Canadese wereldkampioen CarlJr, die samen met de Brit Pac voor Solary speelt, zwaar werd verslagen in de groepsfase.

De spelers zijn er niet in geslaagd om hun uitstekende persoonlijke niveau’s samen voort te zetten. Dat moet voor CarlJr enorm frustrerend geweest zijn, want hij had veel ingezet op dit toernooi.

In de groepsfase schitterden veel andere spelers, waaronder onze Belgische vertegenwoordiger Alister “Soulja” Adutwum. Hij speelt samen met de Australiër Patrick “Mudda” Radisichin voor Alliance. De twee mannen raakten met gemak door hun groep, zonder ook maar één keer te verliezen.

De play-offs hebben enkele spannende ontmoetingen opgeleverd. Gamers First, geleid door de Fransen Gwen en Binks, nam het op tegen het Britse Into The Breach, geleid door mime en eLconn21. De wedstrijd werd gewonnen door Into The Breach met 4-1, waarmee ze hun superioriteit over hun tegenstanders lieten zien.

Aan de andere kant stond Karmine Corp, met de Fransen Bren en Otaaaq tegenover het Alliance van onze Belg Soulja. Een wedstrijd die uiteindelijk werd gewonnen door Alliance. Het duo moest zich slechts één keer gewonnen geven en bereikte zo de finale.

Die finale leek te hoog gegrepen voor de Belg. Onze landgenoot slaagde er niet in de eindoverwinning te pakken. Ze waren geen partij voor Into The Breach en verloren met 4-0. Een bittere nederlaag, maar toch een geweldige prestatie van onze vertegenwoordiger.

We kregen dus een mooi toernooi vol verrassingen te zien. De spelers konden zo in het ritme komen voor de volgende deadlines van 2023. Wij kijken alvast uit naar Soulja’s toekomstige optredens. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top