De kalender van League of Legends voor 2023 krijgt stilaan vorm

Nieuws | Nu 2023 nadert, houden zowel fans als organisaties hun ogen open voor de laatste informatie over de volgende splits. Na een waanzinnige transferperiode is het voor teams en fans de hoogste tijd om vooruit te blikken op het nieuwe seizoen op Summoner's Rift.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nadat 2022 eindigde met de overwinning van DRX op de Worlds, heeft deze transferperiode de kaarten stevig door elkaar geschud. Of het nu in het LEC, LCS, LCK of LPL is, teams proberen zichzelf opnieuw vorm te geven nu het nieuwe seizoen nadert. Enkel informatie over de splits van volgend seizoen ontbrak nog.

Tijdens het Europees kampioenschap werd de eerste informatie over de toekomstige splits vrijgegeven. Fans wachtten al maanden op informatie over de startdata van de verschillende internationale competities. Volgens de recentste info van Blix.gg zouden de LEC-wedstrijden in 2023 doorgaan op zaterdag, zondag en maandag.

Dat zou een klein verschil betekenen ten opzichte van vorig jaar. Bovendien begint het seizoen op 21 januari 2023. Vanaf nu kunnen de kijkers zich in dit nieuwe format verheugen op de start van het nieuwe seizoen.

Daarnaast werden diverse nieuwtjes onthuld over internationale toernooien in 2023. De Mid-Season Invitational – een toernooi dat dit seizoen werd gewonnen door het Chinese RNG – zou dus volgend seizoen in Londen doorgaan. Dat maakte de Belgische insider Brieuc “LEC_Wooloo” Seeger onlangs bekend. 

De andere grote aankondiging was de locatie van de toekomstige Worlds voor 2023. En volgens de laatste geruchten zou de wedstrijd plaatsvinden, deze keer in Zuid-Korea. Een terugkeer naar het huis van de beste spelers van het spel, wat een enorm symbool zou zijn.

Toekomstige aankondigingen over de data van de nieuwe seizoenen in de verschillende regio’s zullen de kijkers op het puntje van hun stoel houden voor 2023. De hype voor komend seizoen zal de komende weken in ieder geval stevig stijgen. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top