Tom Brady en de regerende kampioen uit Los Angeles op het NFL-kerstmenu

Sport |

De zestiende week in het nieuwe NFL-seizoen brengt weer heel wat interessante affiches. Eleven Sports kan je zo tussen de kerstdiners door wedstrijden van onder meer Tom Brady en van de LA Rams aanbieden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

New York Jets – Jacksonville Jaguars

De Jaguars zijn geen fan van de uitspraak “geen twee zonder drie”. En in hun geval: gelukkig maar. De vorige twee seizoenen eindigde het team uit Jacksonville immers twee keer als laatste in de NFL, maar nu zitten ze nog volop in de running voor de play-offs. In de AFC South bezet de ploeg uit Florida voorlopig de tweede plaats, met de leider in die divisie nog in het vizier.

Opmerkelijk, des te meer als je bedenkt dat hun tegenstander uit New York een beter rapport kan voorleggen maar in zijn AFC East pas vierde staat en nog zwaar aan de bak moet om een plek in de play-offs veilig te stellen. De Jets zitten momenteel aan 7 zeges en 7 nederlagen, de Jaguars aan 6 zeges en 8 nederlagen. Verwacht dus een evenwichtig duel, maar waar de ene ploeg (Jets) eigenlijk moét winnen en de andere (Jaguars) eerder comfortabel de kat uit de boom kan kijken. Het bewijst dat er een verschil bestaat qua niveau in de verschillende divisies.

Dallas Cowboys – Philadelphia Eagles

Philadelphia Eagles zijn momenteel de beste ploeg van het reguliere seizoen en kunnen komend weekend hun eerste plaats in de NFC East bevestigen. Daarvoor moeten ze niet eens hun zesde overwinning op rij behalen – ze hebben genoeg met een gelijkspel tegen de tweede in hun divisie. Toch zal de ploeg uit Pennsylvania gemotiveerd zijn om te winnen, want als ze daarin slagen, stellen ze hun eerste plaats in de NFC al veilig. Dat zou een thuisvoordeel opleveren bij de play-offs, naast een weekje rust.

Dallas is al gekwalificeerd voor de play-offs, maar mikt ook op een zo goed mogelijke voorbereiding voor dat klapstuk. Voor de Texanen kwam vorige week tegen Jacksonville een abrupt einde aan hun reeks van vier opeenvolgende overwinningen. Hun doel zal zijn om de touwen snel weer op te nemen. De Eagles haalden het in oktober nog van de Cowboys, dus de mannen uit Dallas zullen gebrand zijn op revanche.

Pittsburgh Steelers – Las Vegas Raiders

Las Vegas wist afgelopen weekend een onwaarschijnlijke overwinning uit de brand te slepen tegen de Patriots en behouden zo nog een greintje hoop op een plekje in de play-offs. Ze staan derde in de AFC West en kunnen het nog halen als ze nu een foutloos parcours afleggen én als de Chargers het laten afweten de komende wedstrijden. De ploeg uit Nevada staat binnenkort nog tegenover de 49ers en de Chiefs, dus een misstap tegen Pittsburgh kunnen de Raiders zich niet veroorloven.

De Steelers zijn technisch gezien nog niet uitgeschakeld in de race naar de play-offs, maar ze lijken de hoop al opgegeven te hebben. Ze staan dertiende in de AFC en kunnen alleen nog maar hopen om hun seizoen af te sluiten met een evenwichtige balans – nu tellen ze zes nederlagen en acht overwinningen – en de rode lantaarn bij de Browns te laten, de ploeg die ze op de laatste dag van de reguliere competitie zullen bekampen.

Miami Dolphins – Green Bay Packers

Breken de Dolphins op het slechtst denkbare moment? Met een derde opeenvolgende verliespartij, vorige week opgelopen op het veld van de Buffalo Bills, kruipt er stilaan paniek in de gelederen bij het team uit Florida. Net wanneer de laatste rechte lijn ingezet wordt richting play-offs, een eindfase waar Miami sinds 2016 niet meer bij aanwezig was en waar ze nu na een knappe start aardig naar op weg leken. Tegen Buffalo, een belangrijke titelfavoriet dit seizoen, toonde Miami ondanks het verlies dat ze nochtans over de nodige kwaliteiten beschikken om in die play-offs mee te spelen. Als ze een nieuwe desillusie willen vermijden herpakken Tua Tagovailoa en de zijnen zich maar beter vroeg dan (te) laat.

De wedstrijd tegen de Packers biedt alvast mogelijkheden, want zij beleven een moeilijk seizoen. In de NFC North staat Green Bay momenteel op een derde plek, maar ze hebben een mirakel nodig om nog in de play-offs te geraken. Hun verplaatsing naar Miami vormt een van de laatste gelegenheden om in te lopen op de Detroit Lions. Veel zal afhangen van Christian Watson, de receiver die zich dit seizoen opwerpt als absolute revelatie van de NFL.

Los Angeles Rams – Denver Broncos

Na de Cardinals volgt voor Denver alweer een nieuwe test tegen een team uit de NFC West. Ondanks winst vorige week mogen ze toch zo goed als zeker een kruis maken over hun play-offaspiraties. In Los Angeles wordt het lastig om iets te rapen, tenzij ze hun defense weer op orde krijgen tegen de regerende kampioen.

De Rams zelf zijn ook niet aan hun beste campagne bezig. Ze staan derde in hun divisie en mogen de hoop om hun titel te kunnen verdedigen in de play-offs intussen helemaal laten varen. Met wat hulp van de Seattle Seahawks, die in vrije val zijn in het klassement, konden ze nog iets uit de brand slepen, maar ook dat greintje hoop is intussen in de kiem gesmoord. De Rams evenaren het trieste record van Denver Broncos uit 1999 met hun derde plaats en amper 4 overwinningen tegenover 10 nederlagen. 

Arizona Cardinals – Tampa Bay Buccaneers

Een vierde opeenvolgende nederlaag maakte definitief een einde aan de play-offambities van de Cardinals, die veroordeeld lijken tot de vierde plaats in hun NFC West. Met een balans van 4 zeges en 10 nederlagen valt er niet veel eer mee te rapen voor de ploeg uit het zuidwesten van de VS. Of ja, toch net dat: de eer een beetje redden in de drie wedstrijden die hen resten.

Superster Tom Brady en zijn Buccaneers beleven evenzeer een wisselvallige campagne. Desondanks maakt Tampa Bay nog steeds aanspraak op de play-offs. Ze staan zelfs voorlopig eerste in hun NFC South, maar alles ligt daar heel dicht bij elkaar: slechts één overwinning verschil met de drie naaste achtervolgers. De Panthers, de Saints en de Falcons liggen alvast op de loer als de Buccaneers een misstap zouden begaan bij de Cardinals.

Het NFL-programma op Eleven Sports deze week:

Vrijdag 23 december

Zaterdag 24 december

Zondag 25 december

Maandag 26 december

Volg de NFL het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top