Wouter Vrancken zorgt voor straffe metamorfose bij Joseph Paintsil

Jupiler Pro League | KRC Genk boekte een 30 op 30 en in totaal een indrukwekkende 46 op 51 in de Jupiler Pro League. De Limburgers beginnen aan deel twee van het seizoen met een uitwedstrijd tegen KV Kortrijk. Trainer Wouter Vrancken rekent op Joseph Paintsil om het verschil te maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KRC Genk zag afgelopen zomer tal van sterkhouders de club verlaten. Het meest verrassende vertrek was dat van Junya Ito. Stade Reims betaalde 10 miljoen euro, het bedrag dat in het contract stond van de Japanner. Bij Genk dachten ze niet dat een club die som voor een 29-jarige flankaanvaller zou betalen.

Enorm efficiënt

Head of Football Dimitri De Condé vond niet meteen een vervanger, maar trainer Wouter Vrancken zag al snel wie hem moest vervangen: Joseph Paintsil. De Ghanese flankaanvaller kon zich in het verleden nooit echt doorzetten bij Racing Genk, waar hij tussen bank en basis schipperde. De spurtbom werd een gebrek aan efficiëntie verweten en in de laatste fase van zijn actie was het te vaak net niet. Paintsil trok twee jaar geleden op huurbasis naar het Turkse Ankaragücü en daar draaide hij een knop om met 11 competitiedoelpunten. Het vorige seizoen was dan wel niet top in Genk, maar heel de ploeg acteerde toen zeer pover.

Vrancken heeft wél de juiste snaar weten te raken bij Paintsil. Hij gaf hem meteen het volle vertrouwen en hij bedankte zijn coach meteen met de nodige goals en assists. Paintsil speelde dit seizoen 14 competitiewedstrijden en met 6 doelpunten en 8 assists was hij zeer bepalend. Zo is hij op zijn eentje betrokken bij 31,11% van de doelpunten van Genk in de Jupiler Pro League. Het was dan ook geen toeval dat Racing Genk het contract van Paintsil openbrak tot medio 2026. Zijn marktwaarde steeg volgens Transfermarkt.be naar 4,5 miljoen euro.

Geen WK

'Joske', zoals hij in Genk wordt genoemd, breekt op zijn 24ste dus helemaal door in de Cegeka Arena. Hij speelde voor dit seizoen 96 wedstrijden voor Genk, waarin hij 11 keer scoorde en 11 assists uitdeelde. Hij zal dit seizoen wellicht beter doen dan in zijn voorgaande seizoenen samen. Paintsil was onlangs in de Ghanese media nog lovend over Vrancken. "Het is een coach die je veel vertrouwen geeft en iemand die weet hoe hij spelers moet benaderen. Zijn visie doet me heel erg denken aan die van Philippe Clement."

Het fantastische seizoensbegin van Paintsil leverde hem vreemd genoeg geen WK-selectie op. De komende weken en maanden kan de flankaanvaller bewijzen dat de bondscoach het fout zag. Bij Racing Genk hopen ze dan weer dat Paintsil hen naar een volgende landstitel kan loodsen.

Volg de Jupiler Pro League, met op maandag 26 december om 18u15 de partij tussen KV Kortrijk en KRC Genk, het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top