EA Sports had opnieuw gelijk met het voorspellen van de wereldtitel van Argentinië

Sport | Enkele dagen voor de start van het WK voorspelde EA Sports, producent van de wereldberoemde FIFA-voetbalspellen, via allerhande simulaties dat Argentinië wereldkampioen zou worden. Ze hebben het al voor de vierde keer op rij helemaal juist.

Door Pickx

Deel dit nieuws

EA Sports deed enkele dagen voor de start van het WK een simulatie. Het stelde alle WK-groepen samen en via artificiële intelligentie kwam Argentinië als winnaar uit het spel. Toch zaten ze er ook een beetje naast, want ze dachten dat de finale tegen Brazilië zou zijn, maar het was Frankrijk dat de tegenstrever was van Lionel Messi & co.

Nog een straffe voorspelling die uitkwam: Lionel Messi werd Speler van het WK, wat ook daadwerkelijk het geval was. In de simulatie scoorde Messi 8 keer, in Qatar tikte hij af op 7 goals. Dat hadden er 8 kunnen zijn, want Messi miste een penalty tegen Polen.

Vierde keer op rij

Frankrijk zou derde eindigen nadat het de troostfinale won van Portugal. Voor België werd ook bij EA Sports een vroege uitschakeling voorspeld. Duitsland zou in de achtste finales te sterk zijn met een 2-1-zege. De Rode Duivels én Duitsland gingen er echter al in de groepsfase uit.

De FIFA-franchise blijft wel indruk maken met zijn voorspellingen, want de drie vorige WK-winnaars werden ook al juist voorspeld. In 2010, 2014 en 2018 wisten ze correct te voorspellen dat Spanje, Duitsland en Frankrijk de wereldbeker in de lucht mochten steken. Wie weten nu al wie we kunnen vertrouwen om de winnaar van het WK 2026 te voorspellen…

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top