Deze sportevents mag je in 2023 niet missen

Sport | Het jaar 2022 was een goed gevuld sportjaar, maar 2023 belooft nog drukker te worden. De redactie van Pickx nam de kalender erbij en stipte de sportevenementen aan die je zeker niet mag missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hockey

Van 13 tot en 29 januari vindt het wereldkampioenschap hockey plaats in India. Het wordt een bijzondere editie voor de Red Lions want onze nationale hockeyploeg zal proberen om de huidige wereldtitel te verlengen. De Red Lions zijn favoriet om het wereldkampioenschap te winnen omdat ze vorig jaar goud hebben gewonnen op de afgelopen Olympische Spelen. Hopelijk kunnen de Lions opnieuw het beste van zichzelf geven want de volgende editie van het WK zal plaatsvinden in ons land.

Volg de ION Hockey League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Rugby

Van 8 september tot en met 28 oktober zal in Frankrijk het wereldkampioenschap rugby worden georganiseerd. Alle grote rugbylanden zullen er van de partij zijn zoals Nieuw-Zeeland, Engeland, Australië, regerend wereldkampioen Zuid-Afrika en natuurlijk Frankrijk zelf. Les Blues hopen om wereldkampioen te worden nadat ze er de voorbije jaren al enkele keren zeer dichtbij waren. Of dat ook zal lukken, moeten we nog afwachten...

Basketbal

Van 25 augustus tot en met 10 september 2023 zal in Japan, Indonesië en de Filipijnen het wereldkampioenschap basketbal plaatsvinden. Het is echter nog niet zeker of België ook zal deelnemen aan dit wereldkampioenschap. De Belgian Lions moeten immers eerst nog twee wedstrijden spelen in de strijd om de WK-kwalificatie. Spannend!

Volg het beste van de NBA via Eleven en de BNXT League op de Pickx+ Sports zenders het hele seizoen lang, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Wielrennen

Wielrenners opgelet! Komende jaargang belooft opnieuw zeer spannend te worden met onder andere de Ronde van Frankrijk, de Giro, de Vuelta, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Milaan - San Remo. Van 3 tot en met 13 augustus vindt ook het wereldkampioenschap wielrennen plaats in Glasgow, Schotland. Van 5 tot en met 13 augustus worden de wegritten afgewerkt en van 3 tot en met 9 augustus komen de baanwielrenners in actie.

Tennis

Ook in het tennis staan er weer heel wat toernooien op de planning. Te beginnen met de Australian Open dat van 16 tot en met 29 januari loopt, gevolgd door Roland Garros dat van 28 mei tot en met 11 juni plaatsvindt. Het prestigieuze Wimbledon zal van 3 tot en met 16 juli plaatsvinden, terwijl de US Open van 28 augustus tot en met 10 september doorgaat. We vergeten ook de Davis Cup niet dat op 3 februari begint en de Billie Jean Cup waarin België het op 14 en 15 april tegen Canada zal opnemen.

Omnisport

Van 14 tot en met 30 juli wordt in de Japanse stad Fukuoka het wereldkampioenschap zwemmen georganiseerd. In september volgt het wereldkampioenschap gymnastiek in Antwerpen waar onze landgenote Nina Derwael opnieuw goud zal proberen te behalen op de brug met de ongelijke leggers. We zullen van 30 september tot en met 8 oktober zien of haar dat ook lukt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top