Frankrijk kent een zeer woelige voorbereiding richting WK-finale

Voetbal | Frankrijk speelt vanmiddag zijn tweede WK-finale op rij. Het belooft een zware wedstrijd te worden tegen Argentinië. De voorbereiding op de finale liep alvast niet van een leien dakje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Frankrijk kende tot op heden een goed WK. Les Bleus schakelden onder meer Engeland en revelatie Marokko uit en het is dan ook geen verrassing dat Frankrijk de favoriet is voor de finale. Maar achter de schermen borrelt er wat. De afgelopen dagen was er de nodige onrust. Zo was er een ‘mysterieus’ virus dat de spelersgroep teisterde en waardoor een aantal spelers onwel werden.

Covid?

Tegen Marokko ontbraken verdediger Dayot Upamecano en middenvelder Adrien Rabiot. De eerste zat op de bank en de tweede bleef in het hotel. "Dayot en Adrien hadden hoofd- en buikpijn", verklaarde Ousmane Dembélé vrijdag op een persconferentie. Kingsley Coman kampte ook met dergelijke symptomen en kwam ook niet in actie tijdens de halve finale tegen Marokko.

Upamecano en Rabiot hervatten ondertussen de training, maar vrijdag ontbraken Raphaël Varane en Ibrahima Konaté. Zaterdag waren zij terug van de partij, wat voor de nodige opluchting zorgde bij de Franse fans. Toch wenst niemand meer uitleg te geven over het ‘mysterieuze’ virus en sommigen denken dan ook aan covid. De FIFA heeft daar geen gevolgen aan verbonden, dus een positieve test zou niet betekenen dat ze een bepaalde tijd in quarantaine moeten.

De schaduw van Karim Benzema

Toch bleef het de afgelopen dagen een beetje stormen rondom de nationale ploeg. Er kwamen ook berichten naar buiten over Karim Benzema. De spits verliet de selectie nadat hij voor de eerste groepswedstrijd uitviel met een blessure. De Franse sportkrant L’Equipe meldde dat hij in Qatar wenste te blijven om later in het toernooi nog van waarde te kunnen zijn. Bondscoach Didier Deschamps stuurde hem echter naar huis, in samenspraak met de medische staf. Benzema bleek nadien sneller fit te zijn dan gedacht.

President Emmanuel Macron is in Qatar aanwezig en zal de finale uiteraard bijwonen. Benzema werd door hem uitgenodigd, maar de spits zou net als Zinédine Zidane niet van plan zijn om in te gaan op die uitnodiging. Op Instagram postte hij dan weer een mysterieuze boodschap. "Het interesseert me niet". Had hij het over de finale? Er doken ook verhalen op dat Benzema naar huis werd gestuurd om er niet voor te zorgen dat de groepssfeer er onder zou kunnen leiden. In het verleden waren er zo onder meer problemen tussen Giroud en Benzema.

Het is duidelijk dat er veel ophef is en dat de voorbereiding op de finale alvast niet optimaal is verlopen. Kunnen Lionel Messi & co daarvan profiteren?

Volg de finale van het WK in Qatar op zondag 18 december vanaf 14u50 op Één.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK-voetbal?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top