Laatste keer dat Lommel 15/15 pakte in 1B (of 2e klasse), speelde Trossard nog aan de Gestelsedijk

Sport | Lommel SK is stiekem aan een ijzersterke reeks bezig in de Challenger Pro League. Sinds de 5-0 pandoering in RWDM pakten de Limburgers 15 op 15 (met onder meer drie clean sheets) én klommen ze van de buik van het klassement op naar de subtop. Zaterdag werd SL16 FC het nieuwste slachtoffer van het herwonnen Lommelse voetbalgeluk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Om vijf opeenvolgende zeges te vieren moeten de Lommelfans al even in het geheugen graven. In 2017-2018 bleven de Limburgers al wel eens acht duels ongeslagen, maar dat was toen in de eerste amateurklasse.

Om een vijftien op vijftien terug te vinden in de eerste of tweede klasse moeten ze zelfs al terug naar het seizoen 2014-2015. In dat seizoen eindigde Lommel als tweede na het quasi ongenaakbare STVV dankzij onder meer een reeks van vijf opeenvolgende zeges én nog eentje van zes opeenvolgende zeges.

Eén van de grote mannen bij Lommel was toen de jonge Leandro Trossard. De huidige Rode Duivel scoorde in dat seizoen maar liefst 16 goals voor Lommel, maar eindigde toch pas als derde in de topschutterstand. Trossard was zelfs niet de vlotst scorende Lommelaar in dat jaar. Die eer ging naar Romero Regales; die wél topschutter werd van de reeks met 20 goals.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top