Mazzu kan Anderlecht meteen zware slag toedienen

Sport | De eerste speeldag na de WK-break heeft met Sporting Charleroi tegen RSC Anderlecht meteen een zeer beladen duel op het programma. Beide ploegen vechten voor de top acht in de Jupiler Pro League, maar het is vooral de aanwezigheid van Felice Mazzu die bijzonder interessant is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen zomer nam Anderlecht afscheid van Vincent Kompany en het bestuur besloot om voor een compleet andere manier van voetballen te gaan. Daarom werd Felice Mazzu aangetrokken. Hij moest de Brusselaars meer ‘grinta’ bijbrengen en net als bij Union SG meestrijden voor de landstitel. Dat bleek echter een miscast van jewelste te zijn. Het begin was nog goed met een Europese kwalificatie en een 9 op 12. Nadien ging het echter van kwaad naar erger.

Niet geslaagd bij Anderlecht

Anderlecht kon niet het voetbal brengen dat Mazzu hanteerde bij Union SG. De profielen van de spelers van Anderlecht waren helemaal anders dan die van Union SG. Het was dan ook geen verrassing dat mayonaise niet pakte. De resultaten gingen van kwaad naar erger en na 9 nederlagen in amper 14 wedstrijden was het game over voor de trainer.

De druppel die de emmer deed overlopen was de match op het veld van Standard. Anderlecht presteerde er weer zeer zwak en bij een 3-1-achterstand zorgden de Brusselse fans dat de partij werd gestaakt. Ze deden dit door vuurwerk op het veld te gooien. Mazzu werd enkele dagen later ontslagen als trainer van Anderlecht. Na zijn passage bij KRC Genk moest hij dus weer zeer snel vertrekken bij een topclub.

Vergelijkbare situatie bij Charleroi

Mazzu leek even vrijaf te nemen, maar toen kwam Charleroi op de proppen. Het bestuur van de Waalse club ontsloeg Edward Still en Mazzu werd enkele weken later aangesteld als diens opvolger. Net als bij Anderlecht komt hij er terecht in een team waar de fans voor ophef zorgden. Tegen KV Mechelen zorgden zij met hun wangedrag immers voor het staken van de match.

Mazzu kan echter een buffer zijn zoals Vincent Kompany dat was bij Anderlecht. De trainer was immers in het verleden al succesvol bij Charleroi. Hij loodste hen een aantal keren naar play-off 1 en hij was zeer geliefd bij de aanhang. Mazzu was er maar liefst 259 wedstrijden lang trainer. Daarin wisten de Carolo’s 108 keer te winnen, werd er 85 keer verloren en 66 keer gelijkgespeeld.

Mazzu moet Charleroi weer op de rails krijgen en de partij tegen Anderlecht is zeer belangrijk. De Zebra’s staan 12de met 19 punten en Anderlecht vinden we terug op een 11de positie met 20 punten. Beide teams lonken naar de 8ste plaats en de achterstand op nummer acht OHL (25 punten) is toch al pittig. De twee ploegen kunnen zich dus geen puntenverlies veroorloven. Mazzu zal uiteraard extra gemotiveerd zijn om Anderlecht een stevige hak te zetten.

Volg de Jupiler Pro League, met maandag 26 december vanaf 20u15 de wedstrijd tussen Sporting Charleroi en RSC Anderlecht, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top