FIFAe Nations Series: eDevils eindigen als groepswinnaar!

Nieuws | Het FIFA-seizoen van 2023 is officieel begonnen met week één van de FIFAe Nations Series play-ins. België zette een prachtige prestatie neer door als groepswinnaar te eindigen. Daardoor promoveren ze naar Division 1 van Conference 3.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nochtans zag het er lang niet naar uit dat België eerste van de groep zou worden. Onze eDevils startten wisselvallig aan de competitie. Donderdag begon met een zware 0-3 nederlaag tegen Oekraïne. Een nipte overwinning tegen Georgië (2-1) werd gevolgd door een nieuwe pandoering tegen Zwitserland (1-5).

Met een 2-1 zege tegen Griekenland, het zwakke broertje van de groep, kon België dag één alsnog positief afsluiten. Met een derde plaats in de groep had ons land nog steeds alles in eigen handen. Onze vier vertegenwoordigers – ShadooW, Rudi Ekmen, NB en EminoMercy – konden daar vrijdag moed uit putten.

De bondscoach besliste om het Nederlandstalige duo op te stellen, en dat bleek de correcte zet. De eDevils behaalden op vrijdag namelijk het maximum van de punten! Te beginnen met een geweldige 4-1 tegen Oekraïne, toen nog de leider van de groep.

Georgië bleek opnieuw geen partij voor onze landgenoten en verloor met 3-1. Daarna was het tijd voor de rematch tegen Zwitserland. Rudi Ekmen en EminoMercy wilden wraak nemen voor de zware nederlaag van de dag voordien, en deden dat met succes! Het duo leidde ons land met 2-1 naar de 9 op 9. Ook de laatste match tegen Griekenland eindigde op die score.

België kon vrijdag dus ongeslagen afsluiten. Daardoor eindigden ze in de groep met 18 punten, twee meer dan runner-up Oekraïne. Zo stoten onze eDevils door naar Divisie 1! Daar maken ze kans op de ultieme prijs: een ticket voor de FIFAe World Cup 2023, met een prijzenpot van 500 000 dollar.

De volgende reeks wedstrijden vinden plaats op 26 en 27 januari, en worden uiteraard live uitgezonden op Proximus Esports en op tv op Pickx Live. Tot dan!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top