Jong Genk rijdt 240 overbodige kilometers; Beveren (vol onbegrip) op afzondering in Virton

Sport | De beslissingen die afgelopen donderdag genomen zijn door officials van de KBVB over de bespeelbaarheid van de velden in Dender en Virton blijven voor onbegrip zorgen. Zo reed Jong Genk helemaal tot in Denderleeuw vooraleer ze te horen kregen dat de match afgelast was én zit Beveren - vol ongeloof - reeds in Virton om de match tegen de Luxemburgers voor te bereiden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jong Genk ging normaliter vrijdag om 20u op bezoek bij Dender EH. Om files en andere vertragingen voor te blijven was de spelersbus al vertrokken om 15u15. Pas toen coach Hans Somers en zijn manschappen al in de buurt van het stadion waren, kregen ze te horen dat de match dan toch niet door zou gaan.

Somers had alle begrip voor de beslissing van scheidsrechter Simonini, maar stelde zich bij Het Belang van Limburg wel vragen over het tijdstip van de beslissing. “Onbegrijpelijk. Er waren al twee wedstrijden afgelast en de vrieskou was er niet milder op geworden. Het is zonde van de busreis heen en terug naar Dender. Het was een trip voor niets.”

In totaal legde Jong Genk vrijdag zo'n 240 kilometer tevergeefs af, maar dat valt nog mee in vergelijking met de mensen van SK Beveren. Zij staan zaterdag voor een enkel tripje van 245 kilometer richting Virton om dan daar (zo goed als zeker) meteen rechtsomkeer te moeten maken. Want ook in het Stade Yvan Georges ligt het veld er alles behalve speelklaar bij.

Weekendje Virton

De spelers van Beveren zijn vrijdagmiddag al richting Luxemburg gereden om zich daar voor te bereiden op de match. “We gaan ervan uit dat de match gespeeld wordt”, vertelt coach Wim De Decker aan Gazet van Antwerpen. “Op een bevroren veld is de best voetballende ploeg altijd in het nadeel. Elke vorm van tactiek mag je vergeten. Welke ploeg gaat het beste om met de omstandigheden? Voor mooi voetbal moet je dit weekend niet in Virton zijn. Mijn gezond verstand zegt dat er niet gevoetbald kan worden. De gezondheid van mijn spelers? Daar heb ik misschien nog het meeste schrik voor. Wat als iemand zich serieus blesseert op zo een veld?”

Voor De Decker is het dan ook onbegrijpelijk dat er überhaupt nog maar gedacht wordt aan voetballen. "Ik weet niet wie, hoe of op basis van wat de voetbalbond die beslissing nam. Daar kan mijn gezond verstand niet bij. Ik wil die match heel graag spelen. We zitten in een goede flow en de dynamiek binnen onze spelersgroep is heel goed, maar als ik de foto's en filmpjes van het veld in Virton zie dan snap ik de uitspraak van de voetbalbond niet."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top