Eén pakt tijdens feestdagen uit met ‘Vrede op Aarde’ en kerstspecials van ‘Dertigers’ en ‘Switch’

Films | Het vriest dat het kraakt en dat zorgt ervoor dat we ’s avonds eens meer voor de buis kruipen. Tijdens de kerstperiode programmeert televisiezender Eén traditioneel een aantal thema-afleveringen van bestaande programma’s. Bovendien is ook ‘Vrede op Aarde’ terug, het programma waarbij Sven de Leijer met een reeks gasten terugblikt op het voorbije jaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Dagelijkse kost’

Wie kerst zegt, weet dat die periode gepaard gaat met eten, veel eten. Jeroen Meus helpt de Vlaamse hobbykoks opnieuw met een flinke portie inspiratie voor de feestmaaltijden. Vanaf 19 december maakt hij elke dag een gerecht voor het nationale kerstmenu. Van rolletjes met Cobourg tot Gravad lax van Zalm en van Noordzeeviskroketjes, de traditionele gerechten met kalkoen tot een heerlijk dessert, het zit er allemaal in. Maar daar stopt het niet, want tijdens de kerstvakantie neemt de televisiekok de kijkers mee naar de Ardennen, waar hij twee weken lang ‘Dagelijkse winterkost’ zal maken. 

Bekijk ‘Dagelijkse kost, het nationale kerstmenu’ vanaf maandag 19 december om 18u15 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. Vanaf maandag 26 december om 18u15 kan je twee weken lang kijken naar ‘Dagelijkse winterkost’. 

Kerstspecial van ‘Dertigers’ 

Het was al even geleden sinds we de originele vriendengroep van ‘Dertigers’ nog een keer samen zagen. Speciaal voor de feestdagen komt de groep nog eens samen voor een reis naar Fins Lapland, waar ze kerst vieren in de sneeuw. Iedereen kijkt uit naar de reis, al heeft iedereen natuurlijk nog steeds z’n persoonlijke strubbelingen van het dagelijkse leven. Alex wil ontsnappen van de stress die de verbouwingen in het huis van hem en Elias met zich meebrengen. 

Caroline en Tinne hebben het dan weer moeilijk met elkaars visie over hoe kerst moet georganiseerd worden en Bart probeert vooral te bemiddelen tussen zijn ex-vrouw en zijn nieuwe vriendin. Daarnaast heeft zijn dochter Louise het moeilijk in haar relatie met Thomas. Tenslotte wil Alex graag dat Saartje en Pieter opnieuw naar elkaar toegroeien, maar zij zoeken voorlopig vooral uit hoe ze zich tegenover elkaar moeten gedragen… 

Bekijk ‘Dertigers’ vanaf dinsdag 20 december om 20u45 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

‘Switch’

Hoewel de quiz zonder punten al even in winterslaap was, keert Fien Germijns vanaf 19 december terug om drie weken lang te Switchen. De quizmaster doet dat deze keer met vijftien bekende Vlamingen die deelnemen voor het goede doel. Onder meer Aster Nzeyimana, Gilles Decoster, Natalia, Bram Spooren, Joke Emmers en Maureen Vanherberghen nemen het tegen elkaar op. De quiz zelf wijzigt niet, want de vijf spelers moeten het nog steeds een week lang tegen elkaar opnemen om op de eerste plaats te geraken. 

Bekijk ‘Switch’ vanaf maandag 19 december om 19u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

‘Vrede op Aarde’

Elk jaar blikt Sven De Leijer terug op het voorbije jaar in ‘Vrede op Aarde’. Elke aflevering debatteert hij met drie gasten over belangrijke en minder belangrijke thema’s, gebeurtenissen en personen van 2022. Jan Peumans maakt opnieuw zijn opwachting als juryvoorzitter. Hij wordt bijgestaan door Fatma Taspinar, Aster Nzeyimana, Jeroen Meus, Erik Van Looy, Gloria Monserez, Hannelore Knuts, Jelle De Beule en Ann Wauters. Samen zoeken ze een winnaar voor de Vrede op Aarde-awards. Op Oudejaarsavond telt de presentator met zijn gasten af naar het nieuwe jaar.

Bekijk ‘Vrede op Aarde’ vanaf zaterdag 24 december om 21u30 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Eindejaarsconference van Kamal Kharmach

Traditioneel pakt de publieke omroep tijdens de eindejaarsperiode ook uit met een eindejaarsconference van een bekende comedian. Voor de vierde keer mag Kamal Kharmach het jaar afsluiten door met een flinke portie humor terug te blikken op wat er dit jaar allemaal gebeurde. Van de invasie van Rusland in Oekraïne, stijgende energieprijzen tot de nieuwe koning in het Verenigd Koninkrijk, hij geeft opnieuw zijn komische kijk op de belangrijkste taferelen van 2022. 

Bekijk de eindejaarsconference van Kamal Kharmach ‘Mag ik even’ op zaterdag 31 december om 21u15 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top