En als je nu eens wat NBA-plezier mee onder de kerstboom legt?

Sport |

De NBA heeft tijdens de kerstdagen een traditie in stand te houden: de actie in de beste basketcompetitie ter wereld gaat dan immers onverminderd voort. Ideaal om met z’n allen gezellig voor de tv te kruipen en de beste basketbalspelers in actie te zien!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 25 december 2022 zal voor de 75ste keer NBA Christmas Day plaatsvinden. Al sinds 1947 worden op die feestelijke dag een handvol wedstrijden geprogrammeerd zodat de families ook voor, na of wie weet zelfs tijdens de kerstdis kunnen genieten van deze topcompetitie. In de VS zelf is het zelfs een traditie dat families dan in grote colonne naar de stadions trekken om er de wedstrijd van hun favoriete club live te zien.

Dit jaar beginnen de festiviteiten om 18u met een aantrekkelijke affiche tussen de New York Knicks en Philadelphia 76’ers. Naar Amerikaanse normen een ‘derby’. Gespeeld in het mythische Madison Square Garden. En dat is geen toeval, want die confrontatie tussen NY Knicks en Philadelphia is al het vaakst geprogrammeerd op Christmas Day. Dit jaar zal al de dertiende keer zijn dat beide teams tijdens kerstdag tegenover elkaar staan: de balans helt voorlopig 7-5 in het voordeel van de 76’ers.

Een play-offsmaak

Om 20u30 wordt er geswitcht naar Texas, waar Dallas Mavericks de LA Lakers ontvangt. Een sterrenduel tussen enerzijds Luka Doncic en de bonte bende van LeBron James, Anthony Davis en Russell Westbrook anderzijds. Twee ploegen die een wisselvallige start van de competitie kenden en ongetwijfeld deze kans willen grijpen om in prime time het beste van zichzelf te tonen. Zeker omdat het op een perfect uur gespeeld wordt, Doncic zal de eer van het Europese continent moeten verdedigen.

De NBA-kalendermakers hebben vervolgens (23u) voor een absolute topaffiche gezorgd door de twee halve finalisten uit de Eastern Conference op elkaar los te laten. Boston Celtics ontvangt Milwaukee Bucks, een strijd die vorig seizoen tijdens de play-offs naar zeven wedstrijden ging, zo dicht liggen ze bij elkaar. Kan ook moeilijk anders met aan de ene kant kleppers als Jayson Tatum en Jaylen Brown, en aan de andere kant Giannis Antetokounmpo en Khris Middleton. Mooi volk op het parket!

Zonder Curry

Ook voor de nachtraven valt er veel te beleven, want na middernacht (Europese tijd) ontvangt regerend kampioen Golden State Warriors de Memphis Grizzlies. Hetzij dezelfde affiche als tijdens de halve finales van de Western Conference vorig seizoen. Daarin toonden de Warriors zich te sterk, maar die waardeverhoudingen kunnen er deze wedstrijd helemaal anders uitzien, aangezien Golden State het zonder de geblesseerde sterspeler Stephen Curry moet stellen.

De laatste affiche van Christmas Day -bij ons zijn we dan wel al tweede kerstdag- is die tussen Phoenix Suns en Denver Nuggets. In 2021 nog de finale van de Western Conference, destijds vlot gewonnen door de Suns: 4-0, een sweep. Het wordt uitkijken naar Devin Booker, de grote man bij Phoenix en iemand die plots kan ontploffen, en naar Nikola Jokic, de tweevoudige MVP in de NBA.
Het wordt dus constant heen en weer lopen tussen de televisie en de dinertafel -of misschien kijk je wel stiekem op de smartphone tijdens het veel te lange verhaal van je nonkel.

Het NBA-programma van Christmas Day op Eleven Sports:

Zondag 25 december

Maandag 26 december

Volg het beste van de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top