De beste rollen van Miranda Otto, van 'Lord of the Rings' tot 'Chilling Adventures of Sabrina'

Films |

De Australische actrice Miranda Otto blaast vandaag, 16 december, 55 kaarsjes uit. Pickx zet nog eens haar vijf meest onvergetelijke rollen op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lord of the Rings

Miranda Otto speelt in deze succesfranchise de rol van Eowyn, de nicht van koning Théoden, die helemaal in de ban geraakt van Aragorn. Regisseur Peter Jackson vertelde dat hij meteen verkocht was toen hij de auditievideo zag van de Australische. Haar personage komt pas vanaf de tweede film, ‘The Two Towers’, in de trilogie aan bod, maar dat was voor Otto voldoende om de aandacht te kapen. Van het publiek maar ook van de critici, zo sleepte ze met haar vertolking bij de Academy voor Science Fiction en Horrorfilms een nominatie in de wacht als beste actrice in een bijrol. In 'The Two Towers' vermomt Eowyn zich als man om zo te kunnen deelnemen aan de Battle of the Pelennor Fields. Voor die opnames moest de actrice intensieve trainingen volgen, onder meer in paardrijden en gevechtschoreografie.

War of the Worlds

Die sterke acteerprestaties in ‘Lord of the Rings’ brachten Otto op de radar van heel wat andere Hollywoodregisseurs. Zoals Steven Spielberg, die haar absoluut aan boord wilde voor zijn blockbuster ‘War of the Worlds’. Daarin zou ze de sparringpartner van Tom Cruise worden. Een mooie kans, al dook er meteen een probleempje op: Miranda Otto was net zwanger van een eerste kindje. Spielberg herschreef het script zodanig dat de opnames niet zouden samenvallen met die zwangerschap en het project ging toch door. In deze sci-fiprent uit 2005, een herwerking van een roman van H.G. Wells uit 1898, speelt ze de rol van Mary Ann Davis, de ex-vrouw van Ray Ferrier (Tom Cruise) en moeder van Rachel en Robbie. Wanneer er een mysterieuze storm over het land raast en er vijandige buitenaardse wezens de aarde proberen over te nemen, neemt hun leven een wel heel bijzondere wending.

What Lies Beneath

In deze thriller van Robert Zemeckis (‘Forrest Gump’) draait alles rond bovennatuurlijke krachten. Otto speelt Mary Feur, de buurvrouw van het echtpaar Norman en Claire, de bewoners van een vervloekt huis. Norman is een vermaarde wetenschapper die vaak van huis is, waardoor Claire ook vaak alleen achterblijft. Ze denkt dat ze aan geheugenverlies lijdt en gek wordt. Daarbij niet geholpen door de wreedaardige buren Mary en Warren. De film, die in 2000 uitkwam, werd een kassucces en bracht drie keer meer op dan hij kostte. Dat heeft veel te maken met de straffe acteerprestaties, van Otto, maar ook van hoofdrolspelers Harrison Ford en Michelle Pfeiffer.

The Silence

‘The Silence’ was opnieuw een angstaanjagend verhaal waarin Miranda Otto schitterde. Deze post-apocalyptische film van John Leonetti kwam in 2019 uit en toont hoe onze planeet overrompeld wordt door bloeddorstige reptielen. Die zijn kunnen ontsnappen nadat wetenschappers hun grot ontdekten. De enkele overlevende mensen weten enkel aan hun scherpe tanden en klauwen te ontkomen als ze heel stil blijven, want de reptielen gaan voornamelijk op hun gehoor af. Otto is Kelly Andrews, een van die overlevenden. De anderen worden vertolkt door Stanley Tucci, Kiernan Shipka en John Corbett.

Chilling Adventures of Sabrina

Deze Netflix-productie, die van 2018 tot 2020 liep, bracht Miranda Otto weer op het voorplan na enkele jaren in de luwte en met vooral projecten in eigen land. De reden voor die ‘terugtrekking’ was simpel: ze wilde bij haar pasgeboren dochtertje zijn. In ‘Chilling Adventures of Sabrina’ speelt de Australische actrice Zelda Spellman, een van de twee tantes die zich ontfermen over hun weesnichtje Sabrina. Ze leren haar omgaan met de speciale magische krachten die ze bezit, tot ze kan toetreden tot de Church of the Night. Hilda, de andere tante, blijkt veel boosaardiger en probeert Sabrina een meer duistere kant op te sturen. Sabrina zit voortdurend in tweespalt tussen haar twee karakters. De horrorserie werd een succes op Netflix en Otto demonstreerde eens te meer dat ze tot de wereldtop behoort in het neerzetten van sterke vrouwen met een scherp randje.

Ontdek ‘Chilling Adventures of Sabrina' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top