FIFAe Nations Series: play-ins gaan deze week van start

Nieuws | Hoewel het nieuwe jaar nog niet begonnen is, is het nieuwe seizoen van de FIFA esport deze week al op gang. Donderdag en vrijdag vinden namelijk de eerste speeldag van de FIFAe Nations Series 2023 play-ins plaats. En uiteraard zijn onze eDevils van de partij!

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Belgische voetbalbond maakte gisteren de namen bekend van de vier spelers die ons land op het virtuele voetbalveld mogen verdedigen. Het gaat om Rudi Ekmen, EminoMercy, ShadooW en NB. Zij spelen respectieveljk voor Club Brugge, KAA Gent, Standard de Liège en Sporting Charleroi.

Maar deze week zullen ze België dus mogen vertegenwoordigen. Alle landen zijn opgedeeld in acht verschillende groepen: vier verschillende Conferences met elk twee divisies. Voor de play-ins werd ons land opgedeeld in Division 2 van Conference 3.

België deelt de groep met Zwitserland, Oekraïne, Griekenland en Georgië. Op papier zijn die landen haalbare tegenstanders. Ons land staat op de officiële FIFA.GG-ranking op de 43ste plaats, het hoogst geplaatste land van de divisie.

We zijn benieuwd hoe onze Belgische FIFA-spelers het er dit jaar vanaf zullen brengen. Vorig seizoen eindigde in mineur, wanneer de eDevils de kwalificatie voor het hoofdtoernooi misliepen. Laten we hopen dat België zich in 2023 wel kan plaatsen voor het hoofdtoernooi!

Wil je de eDevils een hart onder de riem steken? Dat kan! Proximus zendt namelijk alle wedstrijden live uit, zowel in livestream op Proximus Esports als op tv op de zender Pickx Live! Zet je alarm dus voor donderdag 17u, want dan gaat de eerste wedstrijd tegen Oekraïne van start. Het speelschema van donderdag ziet er als volgt uit:

17u: België – Oekraïne
17u30: Georgië – België
18u: Zwitserland – België
19u10: Griekenland – België

Tot donderdag dus, voor de eerste speeldag van het seizoen van onze eDevils!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top