De strijd om de play-offs barst los tijdens week 15 van de NFL

Sport | In week 15 van de NFL worden er enkele cruciale wedstrijden afgewerkt met het oog op de play-offs. Welke ploegen maken nog kans en welke teams mogen een kruis maken over de volgende ronde? Je leest het hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Seattle Seahawks - San Francisco 49ers

Dankzij de verliespartij die concurrent Seattle Seahawks heeft opgelopen tegen Carolina Panthers, kon San Francisco 49ers dit weekend een goede zaak doen. Het team van coach Kyle Shanahan won van Tampa Bay Buccaneers en staat nu op de eerste plaats in de NFC West-divisie. De 49ers hebben al zes keer op rij weten te winnen en hebben met het jonge talent Brock Purdy een troefkaart in handen waarmee ze de concurrentie in de NFC West-divisie makkelijk af kunnen houden.

Minnesota Vikings - Indianapolis Colts

Minnesota Vikings staan autoritair op kop in de NFC North-divisie, maar de franchise slaagde er afgelopen weekend helaas niet in om de titel in de divisie definitief binnen te rijven. De Vikings verloren immers van Detroit Lions door tal van defensieve blunders. Gelukkig volgt er deze week een herkansing en dat tegen Indianapolis Colts. De Colts beleven een snertseizoen en rekenen niet meer op een deelname aan de play-offs. Volgens de vele NFL-analisten die de Verenigde Staten rijk is, zullen de Vikings dan ook niet veel moeite hebben om de Colts te verslaan.

Cleveland Browns - Baltimore Ravens

Baltimore Ravens staan samen met de Cincinnati Bengals op kop van de AFC North-divisie. Om de Bengals definitief van zich af te schudden, dient er deze week gewonnen worden van Cleveland Browns die op derde plaats staan. De Ravens moeten het voorlopig wel zien te redden zonder quarterback Lamar Jackson. Die is nog steeds out met een knieblessure en wordt pas volgend weekend weer op het veld verwacht.

Buffalo Bills - Miami Dolphins

Wat zou er aan de hand zijn met Tua Tagovailoa? De quarterback van Miami Dolphins was tegen San Francisco 49ers niet in staat om zijn ploeg op sleeptouw te nemen en stond ook maar bleekjes op het veld tegen Los Angeles Chargers. De Dolphins verloren beide partijen en dat kostte dure punten. Coach Mike McDaniel moet dringend op zoek naar een oplossing want de komende weken zal er gespeeld moeten worden tegen Buffalo Bills, Green Bay Packers, New England Patriots en New York Jets. Buffalo Bills, de eerstvolgende tegenstander, heeft al vier wedstrijden op rij gewonnen en staat op de eerste plaats in de AFC East-divisie en die willen ze natuurlijk niet meer afgeven.

Las Vegas Raiders - New England Patriots

De Raiders hebben een mirakel nodig willen ze nog doorstoten naar de play-offs. Het team uit Las Vegas moet vier overwinningen op rij boeken willen ze kans maken op de volgende ronde en de eerste horde van die marathon wordt genomen tegen New England Patriots. De Patriots zijn uit op wraak tegen de Raiders want in het voorseizoen zijn ze in verlegenheid gebracht door de mannen uit Las Vegas door een zware verliespartij. De Patriots maken ook nog kans op de play-offs, al koesteren ze best niet al te veel hoop.

Het programma van de 15e week van de NFL op Eleven Sports:

Vrijdag 16 december

Zaterdag 17 december

Zondag 18 december

Maandag 19 december

Volg de NFL het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top