Het verplichte kijkvoer van deze week: van intieme gespreken tot ruimte-epos

Series | Net als elke week zet Pickx de titels op een rij die je deze week niet mag missen op je beeldbuis. Ook nu heb je met de terugkeer van een gevierd interviewprogramma, een nieuwe topdocumentaire, verfilmde waargebeurde verhalen en een visueel ruimtespektakel heel wat om naar uit te kijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Huis

Eric Goens trapt een nieuw seizoen van ‘Het Huis af met als gast een programmamaker met groene vingers: Wim Lybaert. Ongeveer een jaar geleden verscheen de laatste aflevering van zijn programma ‘De Columbus’, waarin hij telkens met een andere BV enkele dagen rondtrok in zijn camperbus. Een gastheer die een of meerdere dagen met zijn gespreksonderwerp doorbrengt en tussen de diepgaande en persoonlijke gesprekken in ook met hen de banale dagelijkse activiteiten uitvoert – doet dat je niet ook aan een ander programma denken? Je zou kunnen zeggen dat Wim Lybaert en Eric Goens lang in hetzelfde genre programma actief zijn geweest, al leerden we tijdens ‘De Columbus’ oneindig veel meer over Wim dan we in ‘Het Huis’ ooit zullen leren over Eric.

Hoe is het nu met Wim, een jaar na de laatste aflevering van zijn succesprogramma? Afgaande van de previews die we al te zien kregen, opent hij een boekje over zijn zwijgzame jeugd en zijn worsteling met depressie.

Bekijk ‘Het Huis’ op maandag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

A Perfect Planet

Natuurdocumentaires zijn talrijk, maar als de vermaarde documentairemakers van de BBC een serie uitbrengen, weten we dat we net iets beter moeten opletten. Hun beelden zijn altijd adembenemend en uniek, hun onderwerpen prangend actueel en leerrijk. En als de vertelstem die van de bioloog David Attenborough is, dan mag je je aan een vakkundige, rustige en heerlijk verhalende stem en sfeer verwachten.

Die omschrijving past helemaal bij ‘A Perfect Planet’, waarin de documentairemakers de grootste natuurkrachten onderzoeken, en de dieren die perfect aangepast zijn om met die krachten om te gaan. Van zeestromingen tot vulkanen: overal is leven te vinden dat dankzij natuurlijke selectie en evolutie een manier heeft gevonden om te gedijen.

Bekijk ‘A Perfect Planet’ op dinsdag om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

The Impossible

Op 26 december is het exact 18 jaar geleden dat een allesverwoestende tsunami een van de dodelijkste natuurrampen uit de geschiedenis veroorzaakte. Er vielen naar schatting 228.000 dodelijke slachtoffers in 14 landen. De Spaanse toeriste María Belón, die in Thailand op vakantie was, kroop door het oog van de naald, maar overleefde de vreselijke ramp uiteindelijk wel. Haar verhaal en dat van haar echtgenoot en drie zonen werd verfilmd in de hartverscheurende film ‘The Impossible.

De film werd opgenomen in het Orchid Beach Resort in Thailand, het resort waar de echte familie Belón verbleef toen de tsunami land raakte. Daar volgen we dokter Maria Bennett (Naomi Watts), haar echtgenoot Henry (Ewan McGregor) en zonen Lucas, Thomas en Simon, die tegen de elementen vechten om te overleven. Meerdere slachtoffers van de ramp gaven aan dat de film hun ervaringen accuraat weerspiegelt, dus bereid je voor op een film die nog wel even aan je ribben blijft kleven.

Bekijk ‘The Impossible’ op woensdag om 20u35 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Hacksaw Ridge

De ene zegt dat ‘Hacksaw Ridge’ oorlogen veroordeelt, de andere zegt dat de film die net verheerlijkt. Maar hoe je er ook over denkt: deze film van de al even controversiële regisseur Mel Gibson is zeker het zien waard. Op technologisch vlak is het een hoogstandje, de acteerprestatie van hoofdrolspeler Andrew Garfield is er eentje om over naar huis te schrijven en het verhaal over de onconventionele oorlogsheld is bijzonder interessant.

De film zoomt in op het waargebeurde verhaal van Desmond Doss (Garfield). Hij was een zeer gelovige pacifist die tijdens de Tweede Wereldoorlog als combat medic dienst deed voor het Amerikaanse leger. Zijn hele militaire carrière lang weigerde hij ostentatief om een vuurwapen vast te nemen, maar hij redde wel talloze levens en hielp zijn strijdmakkers op andere manieren. Dat hij tijdens zijn legeropleiding verguisd werd, maar tijdens en na de oorlog als een held werd onthaald, is een teken dat de oorlogsheld heus niet altijd een moordende macho moet zijn.

Bekijk ‘Hacksaw Ridge’ op donderdag om 20u35 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Ad Astra

In het lijstje van de meest indrukwekkende en doordachte ruimtefilms prijkt naast ‘2001: A Space Odyssey’ en ‘Interstellar’ ook de prent ‘Ad Astra’. Die speelt zich af in een toekomst waarin commerciële ruimtevaart een feit is en astronauten het melkwegstelsel afspeuren op zoek naar buitenaards leven. Majoor Roy McBride (Brad Pitt) is de zoon van H. Clifford McBride (Tommy Lee Jones), een ervaren astronaut die bijna 20 jaar eerder op een missie vertrok naar Neptunus. Wanneer Roy leert dat zijn vader, die al lang dood is gewaand, misschien toch nog leeft, besluit hij hem te gaan zoeken. En gaandeweg moet hij ook de oplossing zien te vinden voor een probleem dat de hele mensheid bedreigt.

Net zoals de Armstrong-biopic ‘First Man’ met Ryan Gosling een jaar eerder, kreeg ‘Ad Astra’ lovende kritieken van de filmpers, maar was de opkomst in de cinemazalen niet zo groot als gehoopt. Voor iedereen die dit ruimte-epos niet in de cinema heeft gezien, kunnen we dit visuele spektakel alleen maar aanraden.

Bekijk ‘Ad Astra’ op vrijdag om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top