Lionel Messi, man met een missie

Sport |

De halve finales van het WK in Qatar zijn bekend, Argentinië neemt het op tegen Kroatië terwijl Marokko zal proberen te stunten tegen Frankrijk. Kroatië wil ongetwijfeld wraak nemen voor de verloren WK-finale in 2018, maar dan moeten ze wel eerst voorbij een Messi in bloedvorm.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Aging like fine wine’. Na een minder eerste seizoen bij PSG, is Messi weer helemaal terug. In de Franse competitie lijkt hij weer helemaal de oude, maar ook op het WK schittert ‘de Vlo’ als weleer. De 35-jarige Argentijn was al goed voor vier goals en twee assists in vijf wedstrijden.

Indrukwekkende cijfers in een nog indrukwekkendere carrière; Messi heeft nu in 1001 wedstrijden 790 goals en 348 assists op de teller staan. Na zijn goals tegen Australië en Nederland is Messi ook eindelijk van zijn ‘vloek’ af: hij kan wel degelijk scoren in de knock-outfase van het WK en hij is niet van plan daarmee op te houden.

Eén ontbrekende trofee

Messi is lijkt een man met een missie: zijn land na Mexico ‘86 een nieuwe wereldtitel geven. En zoals het een echte kapitein betaamt, staat hij op tijdens de grote momenten. Messi draagt zijn ploeg al het hele toernooi en hij is niet van plan het schip al in de halve finales te laten stranden.

In zijn lange carrière heeft Messi zowat alles gewonnen dat er te winnen valt: 7 Gouden Ballen, 4 Champions League-trofeeën, 11 nationale titels, olympisch goud en 1 Copa America. De enige trofee die ontbreekt is de wereldtitel. Na de verloren finale van 2014, wil Messi nu ongetwijfeld wraak.

Al wordt het tegen Kroatië geen gemakkelijke klus, de Kroaten zijn na de verloren finale van 2018 namelijk ook uit op wraak. Ze hebben dit toernooi al meermaals bewezen dat ze een sterk blok kunnen vormen, waar het moeilijk doorbreken is. En penalty-held Livakovic heeft na de vorige wedstrijden ongetwijfeld vleugels gekregen. Het wordt afwachten hoe het Argentijnse genie daarmee om zal gaan. 

‘Doodsteekpas’ en getreiter

Messi zal tegen Kroatië echter niet moeten rekenen op Nederlandse steun. Messi liet zich tegen onze noorderburen van zijn beste én slechtste kant zien. Met een geniale ingeving, die dankzij Filip Joos de geschiedenisboeken ingaat als een ‘doodsteekpas’ stuurde hij Molina op weg naar de 1-0. Messi hield het echter niet bij een assist, want na een penaltyfout van Dumfries, zette hij koelbloedig de 2-0 op het bord.

Ook tijdens de penalty-shootout nam de kapitein zijn verantwoordelijkheid en ging hij als eerste naar de stip. Messi bleef rustig en werkte zijn penalty kalm af. De wedstrijd werd echter overschaduwd door meerdere opstootjes tussen de Nederlandse en Argentijnse spelers, ook Messi liet zich niet van zijn sportiefste kant zien.

Na de gewonnen strafschoppenreeks ging Messi nog verhaal halen bij de Nederlandse coach Louis Van Gaal. Messi maakte met een handgebaar duidelijk dat hij te veel praat had. Ook tijdens een interview trapte de superster nog na door Wout Weghorst een dommerik te noemen.

Tegen Kroatië zal het allicht niet zo’n koers lopen, al kan de finalestress natuurlijk gekke dingen doen. 

Volg het WK in Qatar van 20 november tot 18 december via Sporza (Eén en Canvas).

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK-voetbal?

Ijzersterke Lloris dient Engelse pers van antwoord op het veld
Marokko schrijft WK-geschiedenis
Lionel Messi wijst Argentinië de weg richting halve finales WK

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top