Anass Zaroury: van 1B-smaakmaker tot halve finalist op een WK in 20 maanden

Challenger Pro League | Een dikke twee jaar geleden was Anass Zaroury nog gewoon een onbekende jeugdspeler die zijn neus aan het venster stak bij Lommel SK. Maar vanaf het moment dat de flankaanvaller vol zijn kans heeft gekregen bij de Limburgers, is zijn carrière als een pijl uit een boog omhoog geschoten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zaroury speelde vorig jaar in april zijn allerlaatste match in 1B (1-3 verlies tegen RFC Seraing) en maakte dan de overstap naar Sporting Charleroi; dat hem tijdens de winterstop al vastgelegd had. De winger had toen net geen 2000 1B-speelminuten in de benen. Daarin had hij 7x gescoord en had hij vier assists afgeleverd.

Vorig seizoen maakte Zaroury dan furore bij Charleroi, wat hem deze zomer een transfer naar het Engelse Burnley opleverde. Ook in Engeland ging het hem voorlopig voor de wind, maar toch had niemand er een tweetal maanden geleden aan gedacht dat Zaroury (die de Belgische jeugdselecties doorliep en in september 2022 nog meespeelde met de Belgische beloften) nu nog steeds op het WK zou zitten.

Historisch

De winger was aanvankelijk niet geselecteerd voor Marokko, maar toen Marseille-middenvelder Amine Harit geblesseerd moest afhaken werd Zaroury alsnog gerekruteerd door bondscoach Walid Regragui. De geboren Mechelaar twijfelde geen seconde en sloot zich aan bij de Marokkaanse WK-selectie. Daar wacht hij nog wel op zijn eerste speelminuten op het WK, maar het historische WK-avontuur dat Marokko momenteel beleeft, pakken ze hem alvast niet meer af.

Bovendien zitten er nog steeds speelminuten in tijdens een halve finale én een (kleine of grote) finale op een WK. Amper twintig maanden na zijn afscheid uit 1B is dat sowieso een wonderbaarlijke prestatie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top