Club NXT steekt RSCA Futures naar de kroon als beste beloftenploeg

Sport | RSCA Futures gooide de voorbije maanden hoge ogen in de Challenger Pro League; maar het constante hoge tempo van 1B lijkt de Brusselaars de voorbije weken toch wat in te halen. Paars-wit pakte amper vier op vijftien in de laatste vijf duels waardoor het wat wegzakte in de ranking en plots nog hard zal moeten knokken om een plekje in de top zes te vrijwaren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag gingen de troepen van Guillaume Gillet met 4-1 ten onder bij SK Beveren waardoor ze na deze speeldag voor het eerst sinds de tweede speeldag zelfs uit de top zes kunnen vallen. Bovendien moet RSCA Futures ook beginnen vrezen voor de fictieve titel van beste beloftenploeg.

Club NXT won vrijdag met 1-2 op het veld van Jong Genk en zette zich zo op gelijke hoogte van de paarswitte leeftijdsgenoten. Bovendien is de vormcurve van de Bruggelingen een pak beter dan die van de Brusselaars. Het elftal van Nicky Hayen kampeerde altijd al wel in de middenmoot van het klassement, maar kon dankzij een puike negen op negen nu opklimmen naar een gedeelde vierde plaats. Lommel kan zondag nog wel haasje-over doen, maar alles lijkt erop te wijzen dat de West-Vlamingen tot het einde mee zullen strijden voor een top zes-notering.

Of die strijd zich dan vooral zal focussen op RSCA Futures, zal de komende weken moeten blijken. Maar gezien de huidige vormcurves lijkt een wissel van de (beloften)macht in de maak. Al kan het in het voetbal natuurlijk snel weer omkeren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top