Herfstoffensief! Beveren scoorde 16x in laatste vijf duels

Challenger Pro League | Wie goals wil zien moet tegenwoordig present tekenen bij de wedstrijden van SK Beveren. De Waaslanders lijken sinds enkele weken met de ogen dicht de weg naar doel te vinden. Tegen RSCA Futures - dat toch een van de betere defensies van de reeks heeft - scoorden Barry en co alweer 4x.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beveren zit zo in de laatste vijf duels al aan 16 goals; want ook tegen Deinze (1-4) en Lierse (5-0) werd er heel vlot gescoord. Tussendoor was er nog wel het gelijke spel tegen RWDM (1-1) en de verliesmatch tegen Lommel; waarin Beveren zelf toch ook 2x scoorde (2-3).

Door de vlotte doelpuntenproductie van de voorbije weken zit Beveren nu ook al aan 41 goals in 17 competitiewedstrijden. Dat zijn er maar liefst acht meer dan Club NXT en Lierse; de twee teams die na Beveren het vlotst de weg naar het doel vinden. Lierse krijgt zaterdagavond nog wel een kans om wat extra doelpunten te scoren in de thuismatch tegen Dender.

Beerschot en RWDM - toch nog steeds de twee voornaamste titelrivalen - scoorden beduidend minder. Beerschot zit aan 27 goals en RWDM aan 28. Beide teams komen later dit weekend nog wel in actie.

Ook qua doelsaldo is Beveren voorlopig wel het enige team dat 'kampioenennormen' hanteert. De Waaslanders staan op +22 terwijl RWDM (+12) en Beerschot (+8) het vaak moeilijker hebben om matchen vlot over de streep te trekken. Maar dat is natuurlijk allemaal relatief. Want als Beerschot straks met pakweg 1-0 wint van SL16 FC; dan staan zij wel weer gewoon op kop.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top