Daniel Striani ruilt job van spelersmakelaar voor die van general manager bij Virton

Challenger Pro League | Sportief gaat het Excelsior Virton niet bepaald voor de wind. De Luxemburgers staan laatste in de Challenger Pro League en kunnen dit weekend al zeker zijn van een plekje in de Play-Downs. Om zich te wapenen voor een moeilijke degradatiestrijd, werd er extrasportief al een belangrijke 'transfer' gedaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De club maakte vrijdagavond bekend dat Daniel Striani aangesteld werd als 'general manager'. De Italo-Belg ruilt zo het makelaarschap in voor een hoge functie bij een club. Bij Virton hopen ze alvast dat Striani - met al zijn contacten in de voetbalmakelarij - voor een broodnodige kwaliteitsinjectie kan zorgen tijdens de winterstop. Al liet Striani al wel meteen duidelijk verstaan dat hij geen 'paleisrevolutie' wil organiseren tijdens de transferperiode.

Striani is natuurlijk wel een bekende naam in het Belgische voetbalwereldje. Zo was hij de man die destijds de Belgenregel (iedere ploeg moet zes Belgen of in België opgeleide spelers op het wedstrijdblad moeten invullen, waarvan er twee voor hun 21ste minstens drie jaar in ons land hebben gespeeld) aanvocht omdat hij vond dat die regel zijn job bemoeilijkte en hij geen extra buitenlandse spelers naar België kon transfereren.

Virton heeft dit seizoen - na Lommel - al het meeste buitenlanders in de ploeg. De Luxemburgers hebben amper 10 Belgen in een  kern van 29 spelers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top