Israël PremierTech werft Stephen Williams aan

Wielersport | Israël Premier Tech heeft zich voor volgend seizoen met de 26-jarige Welshman Stephen Williams versterkt. Dat deelde het procontinentale team, uit de WorldTour gezakt, vrijdag mee. "Stevie" Williams verlaat Bahrain - Victorious, waarbij hij in augustus 2018 als stagiair zijn wielerloopbaan startte. De klimmer heeft drie profzeges op zijn palmares. Vorig jaar boekte hij rit- en eindwinst in de Ronde van Kroatië, dit jaar won hij de eerste etappe in de Ronde van Zwitserland (WT).

Door Belga

Deel dit nieuws

De 37-jarige Zwitser Reto Hollenstein kreeg ook een contract voor 2023. Hij begint aan zijn vierde seizoen bij Israël Premier Tech. "Daarmee is ons team van 28 renners (met daarbij Ben Hermans, Jens Reynders, Dylan Teuns, Tom Van Asbroeck en Sep Vanmarcke) compleet", meldt het team.

Dat is slecht nieuws voor Mark Cavendisch. De 37-jarige Britse sprintbom is nog op zoek naar een team en Israël Premier Tech leek de meest plausibele optie, nadat eerder deze week het doek viel over B&B Hotels. Cavendisch kreeg geen contractverlenging bij Quick-Step Alpha Vinyl en had een intentieverklaring bij B&B Hotels getekend, maar dat kreeg het budget niet rond.

Ook Williams had overigens zo'n intentieverklaring getekend bij de Franse formatie, maar hij kreeg dus wel snel een reddingsboei toegeworpen."Stevie was al eerder op onze radar verschenen. Toen hij plots beschikbaar werd, wilden we deze kans niet voorbij laten gaan", verklaarde manager Kjell Carlström. "Hij heeft indruk op ons gemaakt in de Ronde van Zwitserland. Ik ben zeker dat hij nog maar aan het begin van een mooie carrière staat."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top