Beveren wipt naar leiding, Genkse beloften gaan onderuit tegen Brugse leeftijdsgenoten

Challenger Pro League | SK Beveren is vrijdagavond in de opener van de zeventiende speeldag in de Challenger Pro League naar de leiding gewipt na een klinkende 4-1 zege tegen RSC Anderlecht U23.

Door Belga

Deel dit nieuws

Joachim van Damme (33.) trof net voorbij het uur raak namens de Leeuwen op de Freethiel en Thierno Barry (45.) verdubbelde de marge in de laatste reguliere speelminuut van de eerste helft. Na de pauze legde Dieumerci Mbokani (51.) de partij al snel in een beslissende plooi. Amadou Diallo (68.) milderde voor de U23 van paars-wit, terwijl Kevin Hoggas (77.) de eindstand bepaalde.

Tegelijkertijd waren ook de Genkse beloften aan zet tegen hun Brugse leeftijdsgenoten in de Cegeka Arena (1-2). Club NXT had al vroeg een comfortabele dubbele voorsprong te pakken dankzij goals van Mathis Servais (5.) en Romeo Vermant (11.). Mika Godts (38.) blies met de rust in zicht de wedstrijd nieuw leven in met de aansluitingstreffer van op de penaltystip. In de tweede helft vielen evenwel geen doelpunten meer.

Beveren leidt voorlopig de dans in het klassement van de op één na hoogste Belgische voetbalafdeling met 34 punten. Club NXT komt naast de RSCA Futures met 26 punten, maar doet een plek beter met de vijfde plaats dankzij een beter doelsaldo. Jong Genk volgt pas op de elfde plaats met 12 eenheden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top