Gianni Infantino (FIFA) afwezig op sleutelvergadering met Europese clubs

Voetbal | Gianni Infantino, de voorzitter van de internationale voetbalfederatie (FIFA), heeft niet deelgenomen aan de vergadering van vandaag in het Qatarese Doha tussen de European Club Association (ECA) en de FIFA.

Door Belga

Deel dit nieuws

De FIFA nodigde de ECA uit voor een bestuursvergadering in Qatar tijdens het WK voetbal, met de specifieke intentie om een nieuw memorandum van overeenstemming (MoU) te ondertekenen dat op 1 januari in werking moet treden, ter vervanging van het huidige dat afloopt. Ondanks dat de vergadering in het hotel van Infantino plaatsvond, was hij niet aanwezig. Beide partijen zijn voorlopig nog niet tot een akkoord gekomen.

Het MoU is een overeenkomst die betrekking heeft op het internationale wedstrijdschema, de regels voor het vrijgeven van spelers door clubs voor nationale teams en de betaling aan clubs voor het vrijgeven van hun spelers. Bronnen dicht bij het dossier begrijpen niet waarom Infantino afwezig was, maar zijn ervan overtuigd dat het memorandum van overeenstemming uiteindelijk toch zal worden ondertekend. Het is evenwel goed mogelijk dat de huidige overeenkomst afloopt zonder dat er een nieuwe voor in de plaats komt.

In theorie zou dit ertoe kunnen leiden dat clubs hun spelers niet vrijgeven voor de volgende interlandperiode in maart, aangezien er geen kader is waarbinnen zij daartoe verplicht zijn. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat clubs deze houding zullen aannemen. De ECA gaf in een verslag van de bijeenkomst aan dat plaatsvervangend algemeen secretaris van de FIFA Mattias Grafstrom aanwezig was, evenals hoge vertegenwoordigers van vijf van de continentale bonden, onder wie algemeen secretaris van de UEFA Theodore Theodoridis. 

De FIFA gaf geen commentaar. Naar verluidt zouden nog enkele kwesties uitgeklaard moeten worden voordat het memorandum van overeenstemming kan worden ondertekend.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top