Neymar & co fan van een 'magisch' zalfje voor kinderen

Voetbal | Vrijdag neemt Brazilië het om 16u op tegen Kroatië. De winnaar van dit duel mag zich opmaken voor de halve finales van het WK. De Goddelijke Kanaries kunnen rekenen op Neymar, die na zijn enkelblessure weer helemaal fit is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Brazilië hoopt 20 jaar na hun laatste wereldtitel een zesde WK-ster op hun shirt te mogen zetten. Ze wonnen voordien het WK al vijf keer. Daardoor zullen ze Kroatië moeten verslaan in de kwarfinales in Qatar. De aanval van Brazilië zal zijn uiterste best moeten doen om de sluwe Kroaten te verschalken. Elk trucje komt goed van pas…

Zalfje

Neymar keerde in de achtste finales tegen Zuid-Korea terug uit blessure, wat uiteraard groot nieuws was. Maar in de catacomben van het Stadium 974 in Qatar zag men de Braziliaanse superster een zalf op zijn borst aanbrengen. Het deed denken aan Patrick Vieira, de voormalige Franse international smeerde ook een zalfje op zijn shirt.

Het was genoeg voor de Braziliaanse media om het te onderzoeken. Het ‘mysterieus goedje’ is een zalf om beter te ademen bij een verstopte neus. Het wordt vaak aangebracht bij kinderen bij een verstopte neus en ook volwassenen gebruiken het regelmatig.

Reeds gebruikt in Rusland

Het is niet de eerste keer dat Neymar deze zalf gebruikt. Hij deed dat in 2018 al in Rusland. "Door beter te ademen, help je het herstelproces. Hoe beter je je lichaam van zuurstof voorziet, hoe sneller je herstelt. Een zeer lage of zeer hoge luchtvochtigheid is schadelijk. De sporter raakt meer uitgeput, waardoor het langer duurt om te herstellen", verklaarde in 2018 de fysieke trainer van de Seleçao, Zé Mario Campeiz.

Neymar en Brazilië laten niets aan het toeval over, ook Raphinha gebruikt het ondertussen. Zij hebben als enige doel het WK te winnen. Tegen Kroatië kunnen ze om 16u alvast aantonen dat zij terecht als dé grote favoriet worden aanzien voor de eindzege.

Brazilië speelt op vrijdag 9 december zijn kwartfinale tegen Kroatië, een wedstrijd die te volgen is vanaf 15u40 op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer over het WK:

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top