Eden Hazard: Vijf hoogtepunten als Rode Duivel

Rode Duivels |

Woensdag kwam het nieuws waar veel fans voor vreesden; Eden Hazard stopt als Rode Duivel. Zo zet hij een punt achter een interlandcarrière van veertien jaar waarin hij het hele land meermaals in vervoering bracht. Pickx blikt terug op de beste momenten van de speelvogel die door velen wordt beschouwd als de grootste speler in de geschiedenis van het nationale elftal. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het grote Debuut

Op 12 november 2008 lanceerde René Vandereycken de 17-jarige Eden Hazard op het internationale podium in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Luxemburg. Het was de eerste keer dat de Belgische fans de getalenteerde tiener in een nationaal shirt zagen. Iedereen had het al een tijd over hem bij Lille, waar hij zich toen al liet gelden. Hij werd ingebracht in plaats van Wesley Sonck en liet zich meteen opmerken met zijn bovengemiddelde durf en techniek, en dat vooral in een beweging waarbij hij langs vier man dribbelde alvorens een schot te lossen. Het begin van een groot avontuur voor de jongen uit Eigenbrakel.

De eerste goal

Bijna drie jaar later is Hazard definitief ontploft in de Ligue 1, waar hij de titel won en tot speler van het jaar werd verkozen. Maar bij de nationale ploeg kon Hazard nog niet beslissend zijn. Zijn eerste doelpunt kwam er uiteindelijk op 7 oktober 2011 in een 4-1 overwinning op Kazachstan in de Euro 2012 kwalificatiewedstrijden. Na een prachtige combinatie met Dries Mertens doorboorde Hazard de verdediging alvorens subtiel de keeper te bespelen. De machine was toen voorgoed gelanceerd.

Kapitein op zijn 24

Na een veelbelovende Belgische prestatie op het WK in 2014, waar Hazard beslissend was met twee assists, verwierf de vleugelspeler een nieuwe status bij de nationale ploeg. Bij afwezigheid van Vincent Kompany erfde hij op 7 juni 2015 voor het eerst de aanvoerdersband tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk die de Duivels met 4-3 wonnen. Op 24-jarige leeftijd is de Chelsea-ster nu ook baas bij de Duivels.

Hazard-Hongarije 4-0

Toen Kompany het EK van 2016 moest uitzitten, behield Hazard de aanvoerdersband en zou hij die niet meer afgeven. In Frankrijk schitterde de kersverse kapitein en liet hij zich gelden als een echte leider. Met 1 doelpunt en 4 assists eindigde hij als de beste passer van het toernooi. Vooral zijn wedstrijd tegen Hongarije (4-0) in de ronde van 16 was indrukwekkend. Hazard was steeds aan de bal, gaf een assist en maakte zijn eerste doelpunt in een groot toernooi, en wat voor één! De match tegen Hongarije blijft een van zijn beste prestaties in een Duivels-shirt.

Patron tegen Brazilië

België zal zich nog lang de match tegen Brazilië op het WK van 2018 herinneren. Tijdens het WK in Rusland kwam de gouden generatie -onder leiding van een Hazard in bloedvorm- op haar hoogtepunt. In de kwartfinale tegen Brazilië speelde Hazard de match van zijn leven, hij was overal en bezorgt de Brazilianen ongetwijfeld nog steeds nachtmerries. Hij nam de bal met het grootste gemak uit de handen van zijn tegenstanders en vestigde het record voor meeste succesvolle dribbels in een WK-wedstrijd. Hoewel hij niet rechtstreeks beslissend was, was zijn rol in deze historische overwinning en op de rest van het WK cruciaal. Hij eindigde het toernooi met 3 doelpunten en 2 assists, en miste net de titel van beste speler, gewonnen door de Kroaat Luka Modric.

Volg het WK in Qatar van 20 november tot 18 december via Sporza (Eén, Canvas en Ketnet).

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over het WK-voetbal?

Laatste WK voor Vertonghen en Mertens, wat met Lukaku en De Bruyne?
De eliminatie van de Rode Duivels is een belangrijk keerpunt
Cristiano Ronaldo is allesbehalve de lieveling van de Portugese fans

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top